НА ЖИВОВойната в Украйна

През ноември Русия е получила с 90 млрд. рубли по-малко приходи от петрол и газ според финансовото министерство

1840

През ноември руският бюджет е получил 90,2 милиарда рубли (почти 1,5 милиарда долара) по-малко приходи от петрол и газ в сравнение с очакванията на Министерството на финансите на Руската федерация. Това съобщи Forbes Русия, позовавайки се на изявление на руското ведомство.

Общо през ноември Русия е получила 866,4 милиарда рубли (почти 14 милиарда долара) приходи от петрол и газ, което е с 32% по-малко от октомври (20,5 милиарда долара). Размерът на допълнителните приходи от петрол и газ през ноември е намалял почти четири пъти в сравнение с октомври - 108,9 милиарда рубли срещу 435,1 милиарда рубли. През октомври обемът на постъпленията от продажба на енергийни ресурси е бил най-високият поне от януари 2021 г., се казва още в доклада. И все пак през октомври бюджетът е получил със 7,5 милиарда рубли по-малко приходи от петрол и газ в сравнение с предварителната прогноза.

През декември Министерството на финансите прогнозира приток на допълнителни приходи от петрол и газ в размер на 176,1 милиарда (2,8 милиарда долара) поради факта, че петролът на пазара е по-скъп, отколкото е било заложено на базовото ниво. Така общият обем на допълнителните приходи от нефт и газ за два месеца ще възлезе според прогнозата на 85,9 милиарда рубли (почти 1,4 милиарда долара), отбелязва ведомството.

ОЩЕ: Кремъл: Таванът на цените на петрола няма да повлияе на спецоперацията ни в Украйна

ЕК уточни: България не може да препродава руски петрол, дори преработен

България не може да продава руски петрол на трети страни, дори ако е преработен. Това става ясно от отговор на Европейската комисия (ЕК...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Икономика

Стоянов: Не очаквам новият пакет...
Симеон Дянков: Цените никога...
Moody's: България по-скоро ще...
Белгия пред дилема дали да удължи...
Рязък скок на заетостта в САЩ,...
Държавна агенция не спазва закона...
1000 лв. минимална заплата от...
Възможно е прекъсване на тока...
Икономист: Без парламент няма...
Предстои обсъждането на нова...
Красен Станчев не вижда как ще...
Защо водещи международни IT компании...

Последни новини