Президентът на Косово идва у нас по покана на Радев

1350
Президентът на Косово идва у нас по покана на Радев
Снимка: БГНЕС

Президентът на Косово Вьоса Османи-Садриу пристига на официално посещение в България по покана на Румен Радев. Двамата президенти ще обсъдят теми от двустранния и регионалния дневен ред, както и европейската перспектива на Прищина, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

По покана на държавния глава Румен Радев на официално посещение у нас пристига президентът на Република Косово г-жа Вьоса Османи-Садриу. 
Двамата президенти ще обсъдят теми от двустранния и регионалния дневен ред, както и Европейската перспектива на Косово. Ще бъдат разгледани възможностите за засилване на сътрудничеството в сферите на икономиката, инвестициите,  енергетиката, транспорта, туризма, образованието, науката и културата.
На 30 ноември, сряда, от 10.00 часа на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен Радев ще посрещне Вьоса Османи-Садриу с официална церемония. Президентът на Косово ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.  
От 10.30 часа на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща на „четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Косово.  
В 11.45 часа на церемония в Гербовата зала в присъствието на Румен Радев и Вьоса Османи-Садриу ще бъде връчен почетен медал на президента на Република Косово на български военнослужещи, участвали в мисията на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR). Отличието ще получи командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.  
След награждаването президентите Радев и Османи-Садриу ще направят съвместни изявления за медиите.  
В рамките на посещението си у нас държавният глава на Косово ще бъде удостоена с почетен знак на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с огърлица. Вьоса Османи-Садриу ще има срещи с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, както и с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. Президентът на Косово Вьоса Османи-Садриу пристига на официално посещение в България по покана на Румен Радев. Двамата президенти ще обсъдят теми от двустранния и регионалния дневен ред, както и европейската перспектива на Прищина, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

Ще бъдат разгледани и възможностите за засилване на сътрудничеството в сферите на икономиката, инвестициите,  енергетиката, транспорта, туризма, образованието, науката и културата.

На 30 ноември, сряда, от 10:00 часа на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен Радев ще посрещне Вьоса Османи-Садриу с официална церемония. Президентът на Косово ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

От 10:30 часа на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща на „четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Косово. 

В 11:45 в Гербовата зала ще бъде връчен почетен медал на президента на Косово на български военнослужещи, участвали в мисията на Международните сили за сигурност в страната (KFOR). Отличието ще получи командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.  

След награждаването президентите Радев и Османи ще направят съвместни изявления за медиите.

В рамките на посещението си у нас държавният глава на Косово ще бъде удостоена с почетен знак на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с огърлица.

Вьоса Османи-Садриу ще има срещи с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, както и със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика