НА ЖИВОВойната в Украйна

При акция „Бяло“ - над 400 обвинени и над 10 000 иззети дози дрога

1053

Акция "Бяло" срещу наркоразпространението в страната продължава. Към момента са повдигнати обвинения на над 400 души за притежание и разпространение на наркотици.  сред задържаните има и 14-годишно момче, заловено да продава дрога срещу 50 лв. на свои съученици. Разкрити са над 10 нарколаборатории и оранжерии за марихуана. Иззети са над 10 000 дози различни наркотици. Това отчете говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Това трябва да спре тук и сега, затова сме заедно с МВР. Защото инситуциите трябва да предприемат единни и конкретни мерки", заяви Милева. 

Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространение на наркотици, претърсени са над 300 адреса като цифрите непрекъснато се увеличават и анализират, тъй като работата продължава и акцията не е приключила.

От прокуратурата и МВР коментираха, че резултатите от акцията е  надхвърлила очакванията им.

"Борбата с наркоразпространението е приоритет за МВР и това ще продължи да бъде така. Активните действия по разчистване на училищата и наркосборищата ще продължи да бъде наша задача и се вижда, че когато това се прави със съвместни усилия с прокуратурата, резултатите са добри. Надявам се, че това ще продължи и ще бъдем ефективни срещу този бич на обществото", посочи главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Директорът на ГД "Национална полиция" Атанас Илков коментира, че близо две трети от задържаните са били арестувани и преди.

ОЩЕ: Над 250 души са задържани в рамките на акция "Бяло"

Задържаха 56 души при акцията срещу разпространение на наркотици

Полицията е задържала 56 лица по време на мащабната акция "Бяло", започнала в 00:00 ч. между вторник и сряда. Това обявиха служебният в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Крими

Във Велико Търново задържаха...
Пак арестуваха брата на Димитър...
Откриха убита изчезнала млада...
"Шейново" отказа да плати 600...
Прокуратурата разследва заканата...
Притеснена майка от Пловдив:...
Хванаха избягал затворник във...
Мъж опита да се самоубие с циркуляр,...
Полицията разтърва двама съседи,...
Акция срещу битовата престъпност...
Двама началници на НСИ се сбиха...
Изгоря дискотека „Планет" на...

Последни новини