Причини, поради които пералнята не пълни вода

1992

Има редица възможни причини вашата пералня да не се пълни с вода, някои са лесни за коригиране, докато други са сложни и ще изискват ремонтните услуги на експерт. Пералните машини могат да бъдат засегнати от различни неизправности и в тази публикация ще обсъдим една малко по-необичайна. Вашата пералня може да се върти перфектно, но ако не поеме вода, дрехите ви всъщност няма да бъдат изпрани.

Колко прах се слага в пералнята - не допускайте повече грешки

Не се пълни с вода

Този проблем е много досаден, защото може да отнеме известно време, за да го забележите, в крайна сметка, ако видите пералнята ви да върти, естествено ще приемете, че работи, нали? Така че, когато след това отворите пералнята и откриете, че дрехите, които сте поставили, все още са сухи, ще бъдете малко раздразнени. Има редица възможни причини за този проблем, някои са прости и лесни за отстраняване, докато други са много по-сложни и вероятно ще изискват техник. Ако имате по-модерна пералня, може също да получите код за грешка на дисплея си, така че не забравяйте да проверите ръководството, защото вашата машина може да идентифицира проблема вместо вас. Моля, не предприемайте никакви действия, освен ако не сте уверени, че можете да го направите безопасно. Винаги е по-добре да се обадите на професионалист за помощ за ремонт, отколкото да се справяте сами. Но ако имате по-стар модел пералня или не се показва код за грешка, не се притеснявайте, все още може да успеете да отстраните проблема. По-долу ще разгледаме възможните причини вашата пералня да не се пълни с вода и ще ви обясним как можете да ги поправите.

Какво да правим със старата пералня - ТОП идеи

Чувате ли бръмчене?

Често срещан предупредителен знак за този проблем е, че пералнята издава леко бръмчене, първоначално може да е трудно да се чуе, но височината ще бъде различна от общото бръмчене на пералня, която поема вода. Ако вашият уред не поема вода и чуете това бръмчене, това обикновено означава, че има проблем с крановете в задната част на вашата машина. Лекото бръмчене означава, че крановете на вашата пералня се опитват да поемат вода, но не могат, така че първо трябва да проверите крановете. Издърпайте уреда, затворете крановете и след това откачете маркуча. След като това стане, проверете крановете, за да видите какъв е потокът на водата, ако получите добър постоянен поток на водата, тогава проблемът може да е в маркуча. Ако крановете не изпускат вода и маркучът изглежда добре, прочетете от раздела „проблеми с крана“ по-долу, за да разберете повече за възможния проблем.

Прегънат или повреден маркуч

Ако имате късмет, тогава вашата пералня може да не се пълни с вода заради прегъване на маркуча ви. Това е много по-често срещан проблем, отколкото много хора си дават сметка, и за щастие е лесен за отстраняване, просто разгънете маркуча. Ако това е проблем, който се случва често, тогава може да помислите дали да издърпате малко уреда си, за да осигурите на маркуча повече място. Ако вашият маркуч е повреден по някакъв начин, това също може да му попречи да поеме вода, ако имате повреден маркуч, най-добрият вариант е да вземете нов, ако е възможно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Знаете ли как се казва бащата на...
От жълтите петна по ваната няма...
Как спагетите да не се слепват-...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Двойките от тези зодии никога...
Уникално Късметче за всяка зодия...
Уникално любовно пожелание за...
5 тайни послания, които тялото...
3 места в дома ви, които задължително...
Какво да подарим за Новата 2023...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Кои зодии ще генерират гениални...

Последни новини