"Приказка в сегашно време" е предизвикателната тема на конкурс за пишещи младежи

4047
"Приказка в сегашно време" е предизвикателната тема на конкурс за пишещи младежи
Снимка: forbgkids.org

За девета поредна година Фондация „Шанс за децата и природата на България“ организира националния литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“.

Темата на конкурса тази година е „Приказка в сегашно време“. Тя поставя пред младежите предизвикателството да потънат в най-дълбоките води на своето въображение, да съчетаят умело фантастичното и приказното, като го имплементират в актуалността на съвремието. Всички пишещи български младежи между 15 г. и 20 г. могат да се включат, като изпратят своя авторска приказка, непубликувана до момента.

Ортопедите в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна спасиха ходилото на пациент с "био стъкло" (ВИДЕО)

Първите ортопедични интервенции с използването на „био стъкло“ - нов материал за регенерация на костна тъкан, реализираха л...

Победителите ще бъдат избрани от тричленно жури с председател Искра Ангелова - журналист, актриса, продуцент и преводач. Искра е завършила българска филология в Софийски университет, след като печели Националната олимпиада по литература; актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и магистратура по Телевизионна и радио журналистика в университета "Емерсън" в Бостън, САЩ. Фулбрайтов специализант, работила е като продуцент в сутрешния блок на националната CBS в Ню Йорк, като сценарист, главен редактор и водещ в сутрешните блокове на bTV и Нова Телевизия. Създател и автор на множество авторски телевизионни формати, най-устойчивият и обичаният - "Нощни птици" по БНТ, на което 14 години е главен редактор, изпълнителен продуцент, сценарист и водещ. Тя е автор на няколко документални филма за писателки От 30 години Искра пише авторски текстове в периодичния печат, в момента - в OFFNews, автор е и на епистоларния роман "Обичам ли те?".

В журито се включва и Елена Павлова, писател и преводач. Елена има публикувани общо 11 книги под свое име и псевдоними, както и много участия в алманаси и сборници. Тя е и един от триадата български автори, оставили огромна следа в историята на книгите-игри, позната на почитателите на жанра като Върджил Дриймънд, с издадени над 25 книги-игри и стратове.

Третият член на журито е Добрина Топалова, спечелила престижната национална награда "Даскал Ботьо Петков" за 2018г., както и автор на няколко монографии и многобройни публикации, рецензии, изследвания и статии.

„За любовта към приказките вярваме, че възрастта не е от значение, затова отправяме провокация към младежите да се обърнат към детето в себе си и да сътворят на хартия един приказен съвременен свят.“, сподели Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Кардиолозите от УМБАЛ "Чирков" прегледаха близо 30 деца, лишени от родителски грижи

Лекарите от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ прегледаха близо 30 деца, лишени от родителски грижи, в рамките на коледнат...

Крайният срок за изпращане на творбите е 15.01.2023 г. Финалистите ще бъдат обявени на 06.02.2023 г. на уебстраницата на организаторите: www.forbgkids.org

Пълните услoвия на конкурса можете да намерите на: http://www.forbgkids.org/400/page.html

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини