Природен лек, с който спирате косопада!

15873
Природен лек, с който спирате косопада!
Снимка: iStock/Guliver

Косопадът и оплешивяването са доста обезпокояващи както за дамите, така и за господата. На пазара има редица препарати, които се предлагат като особено ефективни. За съжаление, практиката не потвърждава това, а и тези препарати са изключително скъпи. Не всеки може да си позволи да си прави опити на подобна цена дали ще подейства един или друг препарат. Много хора се интересуват от традиционните, природни средства, които могат да помогнат за този проблем.

Колкото и странно да звучи, чесънът е всепризнато средство за борба с косопада и оплешивяването. Той подпомага израстването на коса наново.

Ето кои грешки могат да доведат до косопад

Едва ли се замисляте, когато миете косата си, докато си взимате душ. И какво има толкова да се мисли – трябва да нанесете шампоан...

Неговото полезно въздействие върху здравето на косата идва от състава му. Той съдържа много сяра, а тя е един от градивните елементи на косата. Чесънът усилва кръвообращението в скалпа и  доставя нужното количество протеини за фоликулите.

Антибактериалните свойства на чесъна са безспорни. Бори се успешно с кожните инфекции на скалпа. А те са една от главните причини за появата на косопад. Съдържащият се в чесъна ензим осуетява побеляването на косъма.

Правено е научно проучване през 2002 г., по време на което върху участници в продължение на 2 месеца 2 пъти на ден са прилагани сок от лук и сок от чесън. Лечението при мъжете с тези продукти дало по-добри резултати, отколкото при дамите.

Как да използвате сок от чесън за растеж на косата

Нужно е да се пасират няколко обелени скилидки чесън, за да се получи сок. Този сок се втрива внимателно по скалпа. Минимум 15 минути са необходими да постои, за да подейства. След това използвайте мек шампоан, за да отмиете.

Медици: Коронавирусът причинява косопад

Човек, който е имал коронавирусна инфекция, може да получи косопад в продължение на три до четири месеца. Последицата от приема на няко...

Сок от чесън и мед за засилване на растежа

За целта ви е необходим ¼ чаша извлечен сок от чесън, в която сте сложили 1 с.л. натурален мед. С тази смес се намазва скалпа и се оставя да постои минимум половин час. Отмива се с мек шампоан.

Тъй като това е натурален продукт, нужно е време и постоянство, за да се види ефекта. Няма как да сте се настроили за мигновен ефект. Препоръчително е да започнете третирането на косата още при първите признаци на косопад. Със сигурност резултатът ще е видим.

За мнозина миризмата на чесън е нещото, което ги отказва да използват този продукт. Това може да бъде преодоляно, ако в сока от чесън се сложи сок от лимон, както и вода от мента, розмарин или лавандула. Това не само ще оправи миризмата, но и ще повлияе добре на косата.

Запознати споделят, че чесновия сок с мед може да се консумира. Всичките минерали и витамини, които се намират в него са изключително полезни за целия организъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com