Проф. Христо Пимпирев представя новата си книга в Бургас

1618
Проф. Христо Пимпирев представя новата си книга в Бургас
Снимка: Община Бургас

На 4 ноември (петък) Бургас ще има своята дългоочаквана среща с проф. Христо Пимпирев. Обичаният и уважаван полярен изследовател ще представи премиерно в морския град своята нова книга „Антарктическият стопаджия“. Събитието ще започне от 17.30 часа в Гранд хотел и СПА Приморец. Ще бъде показан и филмът на журналиста и продуцент Георги Тошев „Ледена любов“, посветен на непобедимия изследователски дух на проф. Пимпирев и неговите колеги. Режисьор е Ема Константинова. Входът за събитието 2 в 1 – литературна премиера и кинопрожекция, е свободен и всички са добре дошли.

Заедно с още 29 държави, въпреки трудностите, полярниците ни се грижат за 1/10-та от площта на Земята. Основният двигател на силното ни присъствие и успехи на ледения континент е именно проф. Христо Пимпирев - председател на Българския антарктически институт и директор на Националния център за полярни изследвания, преподавател по геология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, ръководител на 30 български антарктически експедиции; автор на 11 книги, 10 документални филма, един игрален филм и над 250 научни публикации, един от стоте най-изявени полярни изследователи на Земята. Името му носят връх, ледник и бряг в Антарктида.

Кой е човекът зад широката усмивка? Как е успял да превърне личната си мечта в държавна политика и вече десетилетия наред създава положителен образ на България по света? Какво го мотивира, вдъхновява и му дава сили неотклонно да върви напред? Отговорите ви очакват на страниците на „Антарктическият стопаджия.“ Дава ги самият проф. Пимпирев с помощта на фотографа и журналист Иглика Трифонова - участник в пет български експедиции до Антарктида и една от стоте жени в полярната наука и образование, които вдъхновяват следващи поколения млади изследователи да тръгнат по техните стъпки.

„Антарктида е ледена магия, ледена любов, от чиято прегръдка няма измъкване. Влюбиш ли се веднъж, е завинаги. При любовта с Антарктида няма развод. Който се влюби истински, разбира се“ – казва проф. Пимпирев. Тайните на ледения континент, заповядайте да научите лично от големия български учен на 4 ноември 2022 (петък) в Гранд хотел и СПА Приморец. Събитието е с вход свободен, всички са добре дошли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас