Професионални съвети: Как да се сдобием със сияйна и красива кожа?

1794
Професионални съвети: Как да се сдобием със сияйна и красива кожа?
Снимка: iStock/Guliver

Известната гримьорка Нам Во съветва да експериментирате и да не се страхувате да смесвате различни продукти за красота – крем, фон дьо тен или фиксиращ спрей. Така гримът на лицето ще изглежда по-естествен и без ефект на маска.

Не прекалявайте с блясъка

За да постигнете ефекта на сияеща кожа отвътре, не прекалявайте със сияещи продукти за красота. Използвайте техниката на наслояване. Поставете сияен акцент в центъра на лицето и след това добавете хайлайтър или бронзант.

Внимавайте с пудрата

Нам Во отрича напълно нанасяне на пудра върху цялото лице. Според нея това е голяма грешка в изкуството на грима. Този метод прави жената визуално по-стара и трябва да нанасяте пудра само върху определени зони - това са носа и брадичката. Скулите и челото са по-красиви, когато са покрити с блясък.

Кремообразният руж създава страхотен росен ефект, а фиксиращият спрей за грим запазва резултата през целия ден. Каквото и да правите не прекалявайте с грима в ежедневието.

Тайните за красота: 5 правила за здрава кожа на лицето

Обърнете внимание на грижите за лицето

И последната тайна на сияещата кожа от Нам Во е постоянната грижа. Тя препоръчва по-малко излагане на слънце и редовна употреба на SPF продукти.

Първата стъпка е да направите кожата гладка. Само идеално гладко лице отразява добре светлината. Гладката кожа перфектно отразява светлината и има естествен здравословен блясък. Между другото, не го бъркайте с мазен блясък.

В млада възраст кожата често е предразположена към запушени пори, което придава на кожата неестетичен вид. С възрастта обновяването на епидермиса се забавя и върху повърхността на кожата се натрупват голям брой кератинизирани клетки, което също придава на кожата неравномерен релеф. Ето защо трябва да използвате редовно пилинг, който ще бъде ключът към гладката и красива кожа. Може да използвате нежен скраб, ензимен или киселинен пилинг.

Хидратирайте кожата, защото ако е суха, тя губи своя тонус и еластичност. Когато сте нанесли подходящ крем, лицето ви ще има естествен блясък.

Продуктите, които са задължителни за млада и сияйна кожа

Използвайте козметични продукти с витамин С. Този витамин не само изсветлява кожата и осигурява красив сияен вид на лицето, но и укрепва кръвоносните съдове, стимулира синтеза на колаген, придава на кожата тонус и еластичност.

Възползвайте се от светлоотразяващи продукти за грим. Хайлайтърът, пудрата с блясък или фон дьо тенът могат да бъдат отлични приятели на всяка жена. Светлоотразителните частици прикриват малки несъвършенства върху лицето като разширени пори или фини линии, добавят чаровен блясък и повече шик.

Не забравяйте за слънцезащитния крем. Слънчевите лъчи увреждат кожата и разрушават колагена. Това води до сухота, липса на блясък и поява на бръчки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com