Прогноза за времето - 19 март (понеделник)

5714
Прогноза за времето - 19 март (понеделник)
Снимка: Getty Images/Guliver

Над западните и централните части от Южна България ще има временни разкъсвания на облачността. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони до 5° – 6°. 

Днес ще преобладава облачно време и на много места, главно в южната половина от страната, ще има валежи от дъжд, по-значителни - през нощта срещу вторник в югозападните райони. Привечер в Северозападна България също ще има валежи, които с понижението на температурите ще преминават в сняг. Това съобщи за Агенция "Фокус" Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Защо мускулите ни са блокирани по време на сън

"Докато сънуваме мускулите ни са блокирани, това предпазва от „проиграването“ на сънищата. Нормалният сън е изграден от раз...

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони – временно и силен вятър от североизток. Максималните температури ще са от 3 – 5° на места в Северна до 10 – 13° в Югозападна България.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Привечер по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температуи ще са между 2 и 7°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8°.

В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг, под около 1700 метра - от дъжд. Ще духа силен южен, по високите и открити части - и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.И през следващите дни времето ще остане много динамично, с условия за валежи и вятър, променящ се по посока и скорост. Температурите в Северна България ще бъдат много по-ниски от тези в Южна. През нощта срещу вторник валежите от запад ще се активизират. С понижението на температурите на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна, ще завали сняг, в останалата част от страната – дъжд. Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили, особено в източните райони. По-късно през деня във вторник от юг-югозапад валежите ще спират и облачността за кратко ще се разкъса до слънчево. Дневните температури ще са в много широки граници: от 2°-5° в Северна до 9°-14° - в Южна България. В сряда облачността отново ще се увеличи. Вятърът временно ще се обърне от юг-югоизток, ще се усили, особено в Източна България. Малко ще се затопли, но привечер и през нощта срещу четвъртък, отначало от северозапад, впоследствие и от североизток, ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи, които бързо ще обхванат цялата страна; има повишена вероятност да бъдат значителни и в много райони да преминат в сняг.

Зимата се завръща! Ето кога ще завали сняг отново

Пролетта идва със... сняг. В петък и събота с югозападен вятър времето ще се затопля. През нощта срещу неделя и в неделя отново се оча...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com