Прости трикове ще направят интериора на кухнята по-луксозен

16669
Прости трикове ще направят интериора на кухнята по-луксозен
Снимка: iStock

За да направите интериора на кухнята скъп и привлекателен, изобщо не е необходимо да харчите много пари за ремонт. Трябва само да добавите няколко неща, които ще я направят уютна зона, където на всеки член на семейството ще му бъде удобно и приятно.

Как да накарате кухнята да изглежда скъпа и стилна?

Стил

Трябва да вземете решение за стила и да го следвате ясно. Не са редки случаите, когато дори най-качествената и скъпа кухня е развалена от недобре подбрани мебели, посуда, аксесоари или завеси. Освен това поставките за чинии, кърпите и гъбите също трябва да са в същия стил. Необходимо е всички предмети в кухнята да се отразяват и допълват взаимно.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

Обков

При избора на кухненски комплект много хора не обръщат голямо внимание на дръжките на вратите и други допълнения. Но именно тези детайли могат да преобразят и най-евтините мебели. Вместо класически дръжки, трябва да обърнете внимание на по-стилни и елегантни. Тази разлика ще бъде забележима за всички присъстващи.

Осветление

Настроението, благосъстоянието и възприемането на пространството ще зависят от добре подбраното осветление в кухнята. Не трябва да окачвате един полилей в средата на тавана, тъй като това ще загрози кухнята. Трябва да помислите за осветлението в зоната на работния плот. Все още можете да направите акцент над шкафовете, да поставите красива и миниатюрна подова лампа близо до масата за хранене.

Смесител

Кранът играе важна роля в кухнята. Скъпите и висококачествени ще направят пространството по-хармонично и кухнята ще изглежда много по-скъпа. В допълнение, той ще бъде първият, който ще хване окото, визуално ще увеличи цената на чешмата и цялото оборудване, налично в кухнята.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Техника

Най-луксозна от всичко кухнята я правят вградените уреди. Не е необходимо да ги подбирате в съответствие с цвета на мебелите. Можете да изберете бели уреди за сива кухня и обратно, така че да има визуален контраст между тях. Вградената мивка изглежда много привлекателна.

Кухненският комплект трябва да бъде избран по уникален начин. Също така не е необходимо да е шрен кухненския гръб. Ако рисунката е натрапчива, тя може да предизвика раздразнение не само сред членовете на семейството, но и сред гостите.

Когато завършвате гърба, трябва да използвате само висококачествени и естествени материали, като мрамор, камък, керамика или акрил.

Цвят на кухнята

Според статистиката повечето хора се опитват да използват приглушени и по-спокойни нюанси на кухненския комплект. Не трябва да избирате мебели с ярки и крещящи цветове, защото те ще уморят и ще развалят настроението. Сред най-популярните са бялото, черното, сивото и бежовото, както и бледорозовото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com