Просто почувствай... музиката на Дарина Златкова и Петър Миланов от недрата на Родопите днес

8910
Просто почувствай... музиката на Дарина Златкова и Петър Миланов от недрата на Родопите днес
Снимка: Just feel

"Просто (по)чувствай..." е почти всичко, което може да се каже, когато става дума за музика... Но, ако говорим за нещо истинско и автентично, лишено от претенциите на масовите продукции, тогава можем да добавим "Just feel…" – един албум с изцяло авторска музика, вдъхновена от автентични фолклорни мотиви от непознати песни от Родопите.

При създаването му неговите автори: вокалистът Дарина Златкова – дългогодишен изпълнител в Ансъмбъл "Филип Кутев", вокалист на етно фюжън групата IRFAN и част от вокален квартет ЮДИТ, и инструменталистът Петър Миланов, който работи в различни проекти – в спектакли на Камен Донев, в различни формации: Акустично дуо "Белева и Миланов", "Гло Бал Кан", както и с хор "Мистерията на българските гласове", Лиса Джерард и др., представят своята гледна точка за звученето на открити от тях в сборници образци, оставени поколения преди нас. Дарина разработва тези мотиви както мелодично, така и текстово, в същата стилистика.

Поставени в контекста на аранжиментите на Петър Миланов, композициите създават усещането за деликатна и интимна среща между минало и настояще. Ценни идеи за концепцията за звученето на проекта дава и неговият тонрежисьор Милко Михайлов.

Друга изключителна ценност на музиката в този албум е, че при записите се залага изцяло на живи инструменти – китари, контрабас, бас китара, тамбулир.

Идеята на двамата музиканти е да бъдат естествени и искрени в музиката си. Мечтаят тя да достигне до сърцата на повече съвременни хора, които осъзнато или – не, търсят да открият в съвременната музика и изпълнители нещо истинско за себе си. Затова Дарина и Петър подготвят два клубни концерта – в София (26 септември, Sofia Life Club) и в Пловдив (27 септември, Bee Bop Cafe). За да обогатят звученето на композициите на живо, те добавят сет от ударни инструменти, както и щрайх квартет. Така на сцената заедно с тях ще излязат Людмил Стойнев (китари, цигулка, аранжименти за щрайх квартет), Борис Таслев (контрабас), Иван Цонков (ударни инструменти), Гергана Маринова (цигулка), Мария Анева (цигулка), Анна Драганова (виола), София Радилова (виолончело).

В програмата ще бъдат включени и няколко нови композиции, които не фигурират в албума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com