Протести и блокади по пътищата се очакват днес

6203
Протести и блокади по пътищата се очакват днес
Снимка: БГНЕС

Протести и блокади по пътищата в страната се очакват днес. Недоволството от цената на горивата и качеството на живот в България отново ще изкара на улицата десетки протестиращи.

На няколко места се очаква блокиране на основни пътни артерии, сред които магистрала „Тракия“ и гранични пунктове.

Мотористите излизат на национален протест (ВИДЕО)

Мотористите в България тепърва подготвят национален протест, това стана ясно при участие на техни представители в ефира на НОВА. Те в...

В София се очакват няколко протеста - срещу високите цени на горивата и застраховката гражданска отговорност и срещу новите данъци. По обяд към тях ще се присъединят и участниците в протест, на който ще поискат промяна на политическия модел на управление и намаляване на броя на депутатите. Срещу промените в Закона за вероизповеданията ще се обявят представители на Християнската общност на протестантските вярващи и църкви, които ще проведат молитвено шествие. Майките на деца с увреждания ще се включат с присъствие към протестиращите вечерта. Те обявиха, че ще останат на улицата докато оставката на вицпремиера Валери Симеонов не бъде гласувана от депутатите.

В Бургас е насрочен един от най-мащабните протести срещу цените на горивата. Недоволните се събират по обяд на паркинга на хипермаркета на един от входовете на града. Към този момент не е обявено официално посоката на шествието и дали ще бъдат блокирани централни булеварди или магистрали.

В Пловдив протестиращите ще направят автошествие по основни булевардисе в града. Автоколоната преминава по булевардите „България“, „Васил Априлов“, „Шести септември“, „Източен“ и „Христо Ботев“. Сборният пункт ще бъде пред общината. Очаква се и нова блокада на автомагистрала „Тракия“.

В Пазарджик протестиращите срещу бедността и ниските заплати се събират на паркинга пред парк „Стадиона“ и след автошествие по улиците на града ще потеглят към София.

В Ямбол са планирани две протестни автошествия. Едната част от недоволните предвиждат да блокират международния път към Граничен пункт Лесово до село Тенево около обяд. Другото автошествие ще се отправи към автомагистрала „Тракия”. В посока Бургас се очаква магистралата да бъде блокирана към 13 часа.

Национален протест на ловците

Ловците в България подготвят национален протест, ако до края на май парламентът не приеме промени в Закона за лова. Действащият закон д...

В Сливен протестиращите ще се съберат на ТИР-паркинга на „Дамарски мост“, след което протестното автомобилно шествие в града ще мине по основни улици и отново ще се отправи към автомагистрала „Тракия“ в  опит да я блокират.

Очаква се протестиращите от Ямбол и Сливен да се обединят и да затворят магистрала "Тракия" и международен път I-7 в участъка, след село Окоп, където е самолетната писта.

В Добрич ще има протестно автошествие по обяд. Сборният пункт е на околовръстното в района на т. нар. гонки. Колоната от протестиращи ще пътува до центъра на град Генерал Тошево, след което заедно с тамошни участници в протеста ще продължат до граничния пункт „Йовково“. Организаторите уточняват, че няма да бъде блокирана границата с Румъния.

 

Жители на Ловеч, Троян, Тетевен и региона ще се събират на протест след 14 часа пред сградата на общинатав Ловеч. След това е предвидено автошествие по централния булевард „България“. Жители на Троян се събират на па мирен протест  по обяд на пътя Ловеч – Троян, на разклона за село Калейца, а по-късно протестът им ще продължи с шествие по основните улици в Троян.

Рибарите готвят национален протест

Декларация с искане за увеличаване на финансирането, техническия и човешки ресурс на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ...

С мотошествие около 14 ч. за втора поредна неделя ще се направи опит за блокиране на пътя София - Варна. Мотористите се събират на бензиностанцията на пътен възел Боаза и ще карат до бензиностанцията на входа на село Български извор.

Протестът в Хасково ще започне рано. Сборният пункт е на паркинга на "21 век". След автошествие в града колоната ще се отправи към село Крепост, където протестиращите от Хасково трябва да се съберат със съмишленици от Димитровград и Кърджали, след което колоната заедно да потегли към Харманли и Свиленград. Демонстрантите в Свиленград плануват да затворят движението през граничния пункт „Капитан Петко Войвода“ към Гърция.

Благоевградчани имат намерение да блокират Е-79, петричани искат да затворят "Кулата". В Разлог организаторите обявиха мирен протест, но не е изключено да блокират пътя в посока Банско. Недоволните от Гоце Делчев и района се събират пред сградата на Пътна полиция в града. Към този момент няма нагласи за блокиране на пътя към границата с Гърция. Всички протестиращи в района потвърдиха, че оставка на правителството и смяна на политическия модел е основното им искане.

От полицията обявиха, че ще вземат всички необходими мерки за осигуряване на безопасността. От МВР ще разположат и екипи на пътна полиция на входовете на градовете заради очакваните автошествия в неделния ден. Край София и други големи градове ще има и допълнителни екипи на жандармерията. От пътна полиция имат готовност да осигурят обходни маршрути в районите на протестни шествия. Пред парламента и Министерски съвет ще има засилено полицейско присъствие. Екипи на МВР ще има и по пътя Перник-София, тъй като се очаква някои от протестиращите да пристигнат в столицата. От МВР призовават участниците в демонстрациите да не се подават на провокации, за да може всичко да премине мирно.

 

Служители на МВР и МО готвят национален протест заради пенсионната реформа

Министерствата на вътрешните работи и на отбраната се подготвят за национален протест в знак на несъгласие с пенсионната реформа. Това ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Пред фалит: "Български пощи" потъва, има ли опции за спасение?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com