Проверете дали имате големи уши!

8849
Проверете дали имате големи уши!
Снимка: iStock/Guliver

Големите уши, наричани още макротия, са известна черта, която притеснява много хора. Но така или иначе, няма идеален размер на ушите. Те обикновено варират от 6 см при жените до 7 см при мъжете – по вертикала. Когато от върха на горния ръб до долния край на меката част разстоянието е над 7 см, вече може да се допусне вариант за евентуална корекция чрез възможностите на естетичната хирургия - но това зависи също и от пропорцията на ушите спрямо лицето.

Смята се за отдавна доказано, че ушите на човека са толкова уникални, колкото и отпечатъците от пръстите. Доста хора допускат, че характерът на човека може да се определи по ушите му. Естествено, дали ще вярваме в това или не, е отделен въпрос – но във всеки случай е любопитно. Някои последователи на физиогномиката вярват в следното по отношение на ушите.

Големи уши. Такива уши показват, че човекът е с активен характер - но само ако имат ясни контури. Гладката, добре оформена ушна мида свидетелства за логика и интелигентност. На такива хора спокойно имайте доверие. Големите месести уши с увиснали меки възглавнички показват мъдрост и благородство. На Изток вярват, че духовните наставници и учители често имат такива големи уши.

Малки неща, които според учените удължават живота ни

Средно големи уши. Притежателите на средни уши имат късмет в любовта, но в кариерата често не им върви, а финансовото състояние оставя много какво да се желае. В този случай е добре да се обърне внимание на формата и размера на ушната мида. Месестата възглавничка показва силен волеви характер, докато тънката и малка сочи липса на жизненост и провал в кариерата.

Малки уши. В случай, че ушите на събеседника ви са дебели и малки, най-вероятно човекът пред вас е лъжлив и често мами. По-добре е да не започвате с него разговор за изкуство – той не се интересува от подобни „високи“ материи; евентуално най-много да проявява интерес към чалгата... Малките тънки уши обаче са знак за изискан вкус. Обаче, ако са прекалено тънки, кажи-речи до прозрачност - значи пред вас е човек страстен, ала нервен и избухлив.

Заострени уши. Ако ушите са заострени както на елфите (поне така ги показват във „Властелина на пръстените“), това указва на една подозрителна непоследователност на характера. На такива хора им е трудно да се запознават, някому да се доверяват. Между другото, самите собственици на подобни „елфически“ уши не виждат нещо непочтено в това да мамят другите за своя изгода - те са хитри и пресметливи.

Уши с широк отвор. Ако един или дори два пръста лесно се побират в ухото, тогава говорим за умен, щедър, открит човек, който е предопределен за дълъг живот.

Как да оформяме веждите според формата на лицето ни?

Уши с тесен отвор. Ако дори един пръст не може да влезе в ухото, подобни хора се считат за скъперници, тесногръди и потайни. Те са в състояние на непрекъснат стрес и живеят малко. Защо физиогномиката е толкова сурова към ушите с тесен канал, не е ясно - но това е положението, какво да се прави...

Ушна възглавничка. Ушната възглавничка – меката долна част на ухото, и характерът на човек също са взаимосвързани. Ако почти липсва, се смята, че доказва твърд характер. Удължената, леко закривена възглавничка е признак на искреност. С такъв човек може да разговаряте откровено. А много дългата възглавничка говори за висока сексуалност. Съответно, тя е показател за склонност към изневери.

Разбира се, само ние си решаваме дали да вярваме във всички тези обобщения. Главното е да не се увличаме твърде много по тях и да не си разваляме отношенията с някого само заради ушите му – това, все пак, са само несигурни хипотези, близки до суеверията!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com