НА ЖИВОВойната в Украйна

"Психически нестабилни сме, имаме нулева подготовка": Изоставени руски войници изригнаха с видеообръщение

8663

Десетки руски войници, изоставени на гара в региона на Белгород (край границата с Украйна), записаха обръщение, в което недоволстват, че не са им предоставени необходимите оръжия, болни са, трябва да си купуват сами храна и че сред тях има психически нестабилни хора.

„Нито една пушка не е записана в нашите военни удостоверения. Това е по чл. 222 от руския Наказателен кодекс“, казва един от войниците във видео, разпространено в социалните мрежи. „Офицерите се държат с нас като със скотове“, провиква се друг. „Не сме нужни никому! Практически имаме нулева подготовка“.

 

Те не споменават Владимир Путин по име, но е ясно, че гневът им е насочен срещу него, тъй като той нареди мобилизацията в края на септември.

Войниците, за които не е известно към коя част на руската армия принадлежат, казват, че ядат само храна, която успяват да си набавят сами.

„Похарчихме всичките си скапани пари само за да ядем. Да не говорим за муниции...“, добавят те и показват, че имат изключително малко оръжия.

„Психически нестабилни сме. Нямаше изобщо никаква ш**ана медицинска комисия. Тук има психически неуравновесени хора“, добавят руските войници.

Те разказват, че в първия ден, в който пристигнали, трябвало да живеят навън – изобщо не им бил предоставен подслон. „И втория, и третия ден“, допълва един от военните. Според заснетите войници 90% от групата им не е в добро здравословно състояние, като много от тях имали пневмония и простуда.

„Нито едно оръжие не е регистрирано на нито един човек. Оръжията ни са от 70-те и 80-те години. Каските ни могат да се огънат с пръст. По-голяма част от персонала няма нито каски, нито оръжия“, казват войниците.

Те завършват с думите: „Качете това в „Телеграм“. Пратете го на Поддубни!“ – с препратка към пропагандиста и военен кореспондент на „Россия-24“ и „Россия-1“ Евгений Поддубни.

ОЩЕ: Докато Украйна печели на бойното поле, Путин действа с тояга и морков срещу Кадиров и Пригожин

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Руската пропаганда заговори...
Колко са загубите на украинската...
Испанската полиция залови пратка...
Френското правителство се готви...
ООН очаква съвсем скоро да бъде...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 01.12....
Попеску: Неутралитет на Молдова...
Германия призна Гладомора в Украйна...
Ще наложи ли Западът таван на цената...
Руснаците изяли бизона, елена...
Зеленски към Мъск: Ела в Украйна,...
В Одеса решиха: Свалят паметниците...

Последни новини