ПСЖ – Байерн и Ливърпул – Реал Мадрид: Прогнози за Шампионска лига (ВИДЕО)

5846

Най-големият европейски клубен турнир Шампионска лига се завръща в средата на месец февруари, когато ще се изиграят първите мачове от 1/8-финалите на турнира. Два мегасблъсъка очакват футболните фенове, като единият е повторение на миналогодишния финал - Ливърпул срещу Реал Мадрид. В другата среща пък се срещат други два кандидата за трофея - Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен.

В интервю за Actualno.com футболният анализатор Теодор Борисов коментира двата сблъсъка и сподели очакванията си за развоя на Шампионска лига. Той подчерта, че двубоят между Байерн и ПСЖ е напълно непредсказуем, докато в този между Ливърпул и Реал Мадрид странични фактори като публиката на "Анфийлд" може да изиграят роля.

Големият проблем на Байерн 

"Всички отбори в челото на Бундеслигата се сгромолясаха след подновяването на сезона. При Байерн големият проблем беше да се намери заместник на Мануел Нойер. Мисля, че Ян Зомер е третият или четвъртият чуждестранен вратар изобщо в историята на Байерн. Тоест този клуб цени немските вратари, но в случая трябваше да прибегне до услугите на чужденец. Смея да кажа - доста добър избор. Но ще му трябва време да се стикова със защитата", каза Борисов пред Actualno.com.

Ян Зомер

ПСЖ се е доказал в провалите

"ПСЖ показаха, че могат да се провалят от невъзможна за проваляне ситуация в Шампионска лига. Още повече, че треньорът, който взеха, не е с някаква невероятна визитка. Той направи чудеса в Лил. Но във Франция е едно, а в евротурнирите е друго. Той е взет, за да спечели най-престижния клубен турнир. Не смея да кажа как би приключил този мач между Байерн и ПСЖ", добави още той.

Лионел Меси и Кристоф Галтие

Загубите на Ливърпул от Реал Мадрид набъбнаха

"На Ливърпул им се събраха много загуби от Реал Мадрид в последните години. Това е последното раздаване за тях предвид хода на сезона - едно елиминиране на действащия носител на трофея би осмислило сезона им и би било много сериозна заявка. Реал Мадрид също си има своите проблеми", коментира спортният журналист.

Какво ще реши дербито между Реал и Ливърпул

"Лично за мен Реал Мадрид има повече футболни аргументи. В Шампионска лига обаче не рядко спортно-техническите аргументи отстъпват на чисто емоционални неща, които се случват, особено на стадион като "Анфийлд". Там се случват лишени от логика неща. На терена Реал Мадрид е фаворит, но със страничните фактори Ливърпул може да се надява на класиране", отбеляза Тео Борисов.

Ливърпул - Реал Мадрид

Разчистен ли е пътят на Манчестър Сити в Шампионска лига

Той коментира и дали пътят на Манчестър Сити към трофея е "разчистен" и каква роля играят традициите в турнира. "Всеки отбор сам си изковава традициите в Шампионска лига. Такъв пример е Нотингам Форест. Манчестър Сити имаше достатъчно възможности да спечели Шампионска лига, особено срещу Челси, когато бяха изявен фаворит, но бяха надлъгани във въпросната среща. Не мисля, че пътят на Манчестър Сити в Шампионска лига е "разчистен". Всичко зависи от моментната форма на отборите", коментира Борисов.

Тео Борисов очаква поне един изненадващ полуфиналист в Шампионска лига, като отличи отбора на Бенфика като подобен тим, способен да стигне отвъд четвъртфиналите на надпреварата. Той обаче се надява друг изненадващ отбор да спечели турнира. Цялото интервю с Тео Борисов, в което се засягат и топ 5 първенствата на Европа и българския футбол, гледайте ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

2 гола за 3 минути: Мечтаният дебют на Зидан за Франция (ВИДЕО)

Дани Алвеш подлуди комшиите си с шумен купон, след като излезе от затвора (СНИМКА)

Испания и Бразилия сътвориха драматичен 6-голов трилър, Франция надви трудно Чили (ВИДЕО)

Нов обрат прати Украйна на Евро 2024, дузпи класираха Грузия и Полша (ВИДЕО)

Белингам спаси Англия срещу Белгия в последната секунда, Австрия разби Турция (ВИДЕО)

Възраждането на Германия продължава - Нидерландия е подчинена, Роналдо и Португалия се изложиха (ВИДЕО)

Забраниха на над 1600 британски хулигани да посещават мачовете от Евро 2024

Европейски колос вади 100 милиона евро за звезда на Барселона

Олимпийски шампион с Бразилия изгоря за 2 години, опитал да манипулира допинг проба

Ужас: Наркокартел заплаши семейството на световен шампион със смърт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com