Путин получи подкрепата на над 55 млн. руснаци, не забрави да говори и за Скрипал

5283
Путин получи подкрепата на над 55 млн. руснаци, не забрави да говори и за Скрипал
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият президент на Русия Владимир Путин продължи да увеличава преднината си, след като вече почти всички протоколи от избирателните секции са вече преброени.

При отчетени 99% от протоколите, Путин вече има 76,65% подкрепа, което означава, че 55,4 млн. души са го подкрепили, а това е абсолютен рекорд. Втори остава кандидатът на Руската комунистическа партия Павел Грудинин - далеч назад, с едва 11,82% или 8,5 млн. гласа. Владимир Жириновски е трети, с 5,68% или малко над 4,1 млн. души. Четвърта е Ксения Собчак, която е убедила 1,2 млн. души да гласуват за нея т.е. печели 1,66% от гласовете. След нея е Григорий Явлински от "Яблоко" с 1,04% от гласовете, показват данните на руската ЦИК, цитирани от ТАСС.

Без изненада при първите резултати от Русия - безапелационна победа за Путин

Владимир Путин води на президентските избори в Руската федерация със 77% и по този начин побеждава на първия тур. Това са данни на Фо...

Веднага след като стана ясно, че преднината на Путин е огромна, той направи изявление, в което благодари на подкрепилите го. Новият-стар държавен глава на Русия говори на митинг-концерт "Русия. Севастопол. Крим" и благодари за подкрепата, като каза, че в резултатите от гласуването той вижда доверието и надеждата на хората и обеща да работи толкова твърдо и дори по-ефективно.

"Искам да се обърна към онези, които са тук днес в Москва, и към нашите привърженици на територията на нашата огромна страна - много ви благодаря за резултата. Всеки, който гласува днес, е нашият голям национален отбор. Ще помислим за бъдещето на нашата голяма родина, бъдещето на нашите деца. И при това, ние със сигурност сме обречени на успех. Заедно ще извършим мащабна работа в името на Русия. В това виждам признание за това, което беше направено през последните години в много трудни условия - доверието и надеждата на нашите хора, че ще работим толкова твърдо, също толкова отговорно и дори по-ефективно. Благодаря ви, че имахте такъв силен екип от милиони. Чакат ни успехи", обобщи Путин, цитиран от Агенция "Фокус". Той каза и, че няма намерение да управлява "до 100 години" в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за президент през 2030 година.

Интересен акцент в изказванията на руския президент след изборите беше темата "Сергей Скрипал", на която The Guardian обърна резултат. Путин обърна директно внимание по темата и подчерта, че ако Русия стоеше зад покушението и беше използван нервно-паралитичен газ, то Скрипал е щял да загине моментално, както и дъщеря му.

"В момента избирателната активност е по-висока от очакваното. Трябва да благодарим на Великобритания, защото тя отново не прецени руската душевност. Отново бяхме обект на натиск в правилния момент, когато трябваше да се мобилизираме", каза Путин, който уточни, че разбрал за случилото се "от медиите". Руският президент каза и, че Москва няма химически оръжия - те били отдавна унищожени и уточни, че Кремъл е готов да съдейства на разследването на покушението над Скрипал, но и че не вижда желание от страна на Великобритания това да се случи.

Руската ЦИК съобщи за хакерска атака от 15 страни

На масирана хакерска атака е бил подложен днес сайтът на Централната избирателна комисия на Русия. Атаката е от типа DDоS и е осъществе...

Гласуването в Крим

Според украинския президент Петро Порошенко, вотът за президент на Русия, който се проведе в Крим, е незаконен.

"Разбира се, ние наблюдаваме тези незаконни избори – избори за президент на Русия. Незаконни на територията на окупиран Крим", пише в съобщение, публикувано на интернет страницата на украинския президент. "Единственият президент, който ще се избира в Крим е този на Украйна", добави Порошенко. Той заяви, че през последните няколко дни той е получил уверения от западните си партньори, че те няма да признаят резултатите от гласуването на полуострова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Щом ви е безразлична съдбата на Украйна, няма да получавате услуги: Украинските консулства спират да обслужват мъжете в чужбина

Унгария заплаши да спре нова европейска помощ за Украйна

Швеция: Руски петролни танкери шпионират в Балтийско море

Зеленски награди Ален Делон с най-високото отличие на Украйна

След новите разкрития за болестта му Кадиров пробва да докаже в каква форма е (ВИДЕО)

Молдовската прокуратура видя държавна измяна в новия проруски проект на Илан Шор

Хвърчаха искри навсякъде: Крадец открадна мотопед с помощта на ъглощлайф в Лондон (ВИДЕО)

Чудо: Стотици пеликани се издигнаха в небето след руска атака срещу Одеса (СНИМКА)

Гърция може да прехвърли Patriot на Украйна в замяна на гаранции от САЩ

Русия се надява децата с увреждания също да станат професионални военни: Ето какви подаръци им прави (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com