НА ЖИВОВойната в Украйна

Путин: Запада използва украинския народ като пушечно месо

4542

Запада няколко години насърчаваше "терора" в Донбас, а сега използва украинците като пушечно месо във войната срещу Русия. Тази до болка втръснала пропагандна теза за пореден път бе използвана от Кремъл, но този път прозвуча лично от устата на руския диктатор Владимир Путин по време на среща на министрите на отбраната на страните от Шанхайската организация за сътрудничество и ОНД, цитиран от РИА Новости.

ОЩЕ: Избиха зъбите на руската армия при Авдеевка, убиха много опълченци от ДНР: говори съден за сваляне на самолет

Във видеообръщението си руският лидер заяви още: "В продължение на години Запада безсрамно източваше и експлоатираше нейните ресурси (на Украйна - бел.ред.), поощряваше геноцида и терора в Донбас, всъщност превърна тази страна в колония и сега цинично използва украинския народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, продължавайки да снабдява Украйна с оръжия и боеприпаси и насочвайки натам наемници“. Путин добави, че стратегията на Запада тласка Украйна по „самоубийствен път“.

Освен това господарят на Кремъл заяви още, че Запада в борбата си срещу Русия незаконно използва санкции, сценарии за „цветни революции“ и подстрекава военни конфликти на европейския континент.

ОЩЕ: Пионтковски: Русия е наследник на ордата на Чингис хан и сега е финалният етап на борбата на варварите с цивилизацията

Подпийнал и с чаша в ръка Путин призна, че ракетните удари са отмъщение за Кримския мост (ВИДЕО)

Руският президент Владимир Путин призна, че Русия нанася удари по съоръженията на украинската енергийна система, оставяйки по такъв нач...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Украйна поиска от съюзниците...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.01....
Израелски дипломат: Израел помага...
Украински войник спаси питон,...
Животът на руснаците в окопите...
Украйна обяви колко изтребителя...
Стана ясно кой е новият президент...
Мащабна испанска операция залови...
Посегателства срещу дипломатически...
На балотаж: Петър Павел ли ще е...
При Бахмут: Бавен руски напредък,...
Пожар обхвана голям търговски...

Последни новини