НА ЖИВОВойната в Украйна

Първа инстанция: Глоба за Община Варна заради проекта за интегриран градски транспорт

2862

247 359.37 лв. глоба е наложена на Варненска община заради проекта "Интегриран градски транспорт на Варна". Това потвърди съдът на първа инстанция (Административен съд-Варна). Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок.

Глобата е всъщност финансова корекция, защото проектът е реализиран с евросредства. Тя представлява 5% от общата стойност на проекта - почти 5 млн. лв.

Съдът счита, че в конкретния случай е безспорно установено бездействие на Варненска община - тя не използва по предназначение закупените чрез безвъзмездна финансова помощ активи. Това неизползване е в нарушение на изискването за дълготрайност на операциите, тъй като засяга поставените пред проекта цели за по-малко потребление на енергия, по-достъпна вторична инфраструктура на обществените транспортни мрежи, въвеждане на природосъобразни видове транспорт, повишаване на привлекателността и степента на използване, на подобряване функционалността на града и мобилността на населението, намаляване на задръстванията и повишаване възможностите за социално включване и равен достъп на групите в неравностойно положение, за което е предвидено да се използват активите.

ОЩЕ: Община Варна обжалва корекции от 800 хил. лв. по три европроекта

Скандал с интегрирания градски транспорт на Варна, питат Портних къде са парите

Има ли злоупотреба с публични средства? Този въпрос поставя частната фирма "Мапсофт" в нарочно направен сайт. Сайтът е с името varnatr...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Варна

Кражба на кабел остави без осветление...
5 съвета за майките! Как да балансирате...
Срути се таван на оживен подлез...
Съдът обяви за незаконен мораториума...
Разкриха 12 наркооранжерии във...
Ето как ще се движи градският транспорт...
Болница "Света Марина" остава...
Във Варна променят маршрута на...
Ученици чистиха плажа на Първа...
Ето кои са новите депутати от 3...
Гражданите на Вълчи дол избират...
Разбиха група за кредитни измами,...

Последни новини