НА ЖИВОВойната в Украйна

Първанов обмисля ново ляво обединение. Нинова покани отцепниците да се върнат

1575

Президентът Геогри Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се, България” – Мая Манолова, „Движение 21" – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, „Нормална държава” на Кадиев и „Мир” на Симеон Славчев. Това заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Виждаме, че това са бивши членове на БСП. Всички тези наши бивши другари са напуснали партията преди нашето ръководство”, уточни тя.

Нинова заяви, че вижда противоречиви послания, тъй като президентът  Първанов казвал, че трябвало "обединение за промяна и нови лица под формата на лява коалиция".

"БСП никога не е спирала опитите да търси обединение в ляво, категорична бе тя и призова бившите членове на партията да се върнат в БСП.

„За нас всеки опит за обединение вляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва", поясни лидерът на левицата.

Лидерът на БСП заяви още, че в централата на партията са внесени шест декларации с искане за провеждане на партиен конгрес. Искането е вместо през март, конгресът да се проведе на 10 и 11 декември. "Неофициално исканията са общо 23 декларации от 296 организации. Днес сме 28 ноември, а за да има конгрес на 10 и 11 декември, трябва от постъпването на декларациите до конгреса да има 15 дни. Тоест конгрес няма как да има на 10 и 11 декември. Конгресът остава на 10 и 11 февруари”, уточни тя.

Нинова подчерта, че поканата за присъединяване към БСП е единствено към бивши членове на левицата, които са създали своя партия. “Тези, които са били изгонени от партията е било тяхно наказание. Към тях покана няма”, обясни тя.

ОЩЕ: Нинова: Президентът обвързва третия мандат с дата за изборите, не желае да съдейства да има правителство

Прокуратурата проверява твърденията на БСП за манипулиране на машинния вот

Прокуратурата започва предварителна проверка по твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова за манипулиране на машинния вот на последн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Атанас Пеканов: Партиите, които...
Асен Василев: Въпросът не е за...
Борисов: Партиите реално абдикираха...
Външно опроверга Ковачевски:...
Проф. Огнян Герджиков: Не изключвам...
Лорер: Заболя ме от думите на Радев,...
Журналист: Неправилно е да се...
Минеков предаде поста на Найден...
Служебният кабинет обяви колко...
Политолог: Изглежда се е изчерпал...
Карадайъ ще настоява Пеевски...
ДПС обяви, че иска да е от управляващите...

Последни новини