НА ЖИВОВойната в Украйна

Първи ритейл парк откриват в Смолян

5003

На 15-ти декември ще бъде официално открит новият Ритейл парк в Смолян, който е първи на територията на областта. Инвеститор в обекта, чиято площ е 15 277 квадрата, е едноличното дружество „Сън парк“ на софийския бизнесмен Христо Близнаков. Планираната инвестиция в него е на стойност 11 млн. лева.  

"Конкретните магазини не съм информиран кога точно ще дадат старт на своя обект, но врати в него ще отворят "Техномаркет", КiК, New Yorker, Jysk, Pepco, „DM“. Ще има местни по-малки вериги за бързо хранене, застрахователен брокер, офис за платежни услуги, съобщи Близнаков.

ОЩЕ: Техномаркет открива новия си модернизиран магазин в град Смолян

Той каза, че не е смятал още каква е стойността дотук на инвестицията му в Смолян, но по данни от Търговския регистър фирмата "Сън парк" е изтеглила през март месец банков кредит от 11 млн. лева.

В инвестиционното си намерение той бе оповестил, че смята да изгради търговска сграда с максимална височина 7,81 м от средната кота на прилежащия терен и застроена площ от 6675,96 кв. метра, функционално разделен на 7 магазина със самостоятелни входове за клиенти от югозапад.  

"Градът има нужда от Ритейл парк за стоки с добро качество на много добри цени. Моите лични впечатления в района са за разпокъсаност, високи цени, липса на разнообразие във всяко отношение, във всеки един сегмент. Тук ще имате възможност за спокойно паркиране, всеки да си свърши работата качествено, да се види с други хора. Тепърва ще се оценява направеното. Много са и населените маста наоколо, а чрез него градът ще се превърне в притегателен център", посочи Близнаков.

Дружеството планира да изгради и заведение за срещи на кафе през пролетта. "Сега отваряме сърцевината, която е основата на Ритейл парка. После ще допълваме в зависимост от усещането какво още е нужно", допълни бизнесменът.

На въпрос какво го е провокирало да инвестира в Смолян, той отговори, че тъй като е областен град без подобен парк и в него липсват повечето вериги магазини. "Освен това е разкошно планинско градче и това всеки го знае", коментира още Близнаков.

Анонс, че на 8-ми декември (в четвъртък) ще открият обектите си в Смолян направиха вече три вериги - "Техномаркет", Kik и New Yorker.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Смолян

Тонове незаконна дървесина:...
В смолянската болница лекували...
Безплатен обяд за 200 човека в...
Христо Стоичков: Нека издигнем...
Млад лекар се завърна да лекува...
Смолян чества 90 г. от рождението...
Жители квартал в Смолян искат...
Кметът на Златоград иска да падне...
Откриха древна гробница в Неделинско...
Община Смолян иска да се присъедини...
Експерт от Столична община по...
Омбудсманът с гневна препоръка...

Последни новини