НА ЖИВОВойната в Украйна

Първият безпилотен шатъл за доставки в Европа е готов

923

Компанията Loxo представи първия в Европа безпилотен автомобил за доставка на различни стоки и зареждане на магазини. Такива превозни средства ще се появят по пътищата на Швейцария през пролетта на 2023 г., а след това трябва да бъдат сертифицирани в Германия и Великобритания.

Автономната совалка се интегрира лесно в ИТ-инфраструктурата на ползвателя, предлага трансформируемо товарно отделение и като размери се вписва перфектно в трафика на Стария свят.

От Loxo твърдят, че са намерил решение на проблема с доставката на „последната миля“. Неговото товарно превозно средство, благодарение на електрическото си задвижване, е по-малко опасно за околната среда, идеално се вписва в европейския трафик; и също така може да бъде напълно интегриран в ИТ-инфраструктурата на търговец на дребно или логистична компания.

Използване на шатълите ще започне през пролетта на 2023 г. Те са изградени върху платформа за скейтборд от дуралуминий, оборудвани са с четири електрически мотора и изминават до 110 км без презареждане. Всяка машина е способна да достави едновременно 64 колета с общо тегло 320 кг. Освен това минималната височина на товарене от 40 см улеснява достъпа до купето за хора в инвалидни колички.

Loxo има и други силни страни. Първо, това е най-бързият шалът в Швейцария. Второ, вместо сензори с въртяща се част, машината използва специална комбинация от радар, лидар, сонар, камера и изчислителен алгоритъм. Това дава 360-градусов изглед както на самата совалка, така и на оператора, който се грижи за нея.

Китайският Google представи напълно автономен електромобил (ВИДЕО)

Китайският IT гигант Baidu разработва специална платформа за таксита, наречена Robotaxi Apollo Go. На нея ще бъдат построени напълно ав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Peugeot 208 свали VW Golf от върха...
Ferrari раздава щедри бонуси...
Върховна наглост – обирджии с...
3 мита за бензина, на които не бива...
Range Rover Velar получи обновен...
Завод на Toyota спря за месец заради...
Mercedes-Benz съкращава голям...
Рекорд: Продадоха последното...
Toyota: Пълният преход към електромобили...
5 съвета за безопасно спиране...
Рекордни продажби на електрически...
Кога запалката може да причини...

Последни новини