НА ЖИВОВойната в Украйна

Първият кораб с руски торове напусна Нидерландия на път към Африка

1408

Първият кораб, превозващ руски торове, напусна нидерландско пристанище и се отправи към Африка, се казва в изявление на говорителя на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик.

"Първата пратка, съдържаща 20 000 тона торове, напусна Нидерландия днес с кораба "MV Greenwich", който ще я достави в Малави през Мозамбик", се казва в изявлението. „Това е първият от поредицата превози на торове, предназначени за редица африкански държави, които ще се осъществят през следващите месеци.”

"ООН приветства дарението от Русия на 260 000 тона торове, съхранявани в европейски пристанища и складове, за да се посрещнат хуманитарните нужди и да се предотврати катастрофален провал на реколтата от зърнени култури в Африка, където сезонът на сеитбата е в ход", се казва още в съобщението.

ОЩЕ: ЕС и Африка засилват сътрудничеството в енергетиката, продоволствието и миграцията 

"Генералният секретар благодари на правителствата на Руската федерация, Малави и Нидерландия, както и на Европейския съюз, който се ангажира активно, за готовността им да доставят първата важна пратка торове по Световната продоволствена програма на ООН за продоволствената сигурност в световен мащаб", е добавено в съобщението.

Поискаха вдигане на ембаргото за торове от Русия

Представители на Китай, Обединените арабски емирства и Мексико се изказаха в Съвета за сигурност на ООН в подкрепа на премахването на п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Израелски дипломат: Израел помага...
Украински войник спаси питон,...
Животът на руснаците в окопите...
Украйна обяви колко изтребителя...
Стана ясно кой е новият президент...
Мащабна испанска операция залови...
Посегателства срещу дипломатически...
На балотаж: Петър Павел ли ще е...
При Бахмут: Бавен руски напредък,...
Пожар обхвана голям търговски...
Защо германските фирми не си тръгват...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 28.01....

Последни новини