Работилница за деца с актьори от Държавен куклен театър – Варна очаква посетителите на Kaufland Трошево тази неделя

2954
Работилница за деца с актьори от Държавен куклен театър – Варна очаква посетителите на Kaufland Трошево тази неделя
Снимка: Kaufland

Още едно събитие с вход „свободен“ ще могат да посетят клиентите на Kaufland във Варна този уикенд като част от съвместната инициатива между най-голямата търговска верига и Държавен куклен театър – Варна. В неделя (5 февруари) от 11:00 часа в хипермаркета на ритейлъра в квартал „Трошево“ ще бъде организирана творческа работилница за деца. В рамките на час малките посетители ще могат да създават и украсяват приказни герои и предмет, а техни учители в начинанието ще бъдат актьорите от театъра.

Работилницата е поредното събитие от общия проект на Kaufland и един от най-старите и утвърдени куклени театри у нас. Тя е насочена към децата на Варна и техните семейства, като им дава възможност да се потопят отблизо и съвсем непосредствено във вълшебството на кукленото изкуство. Инициативата ще се провежда безплатно всяка неделя до края на март - през седмица ще се редуват театрални постановки и приложни занимания. Всички събития от поредицата ще бъдат напълно безплатни, като в следващите два месеца клиентите на Kaufland Трошево ще могат да гледат едни от най-интересните заглавия от репертоара на Държавния куклен театър. Сред тях са постановките „Лакома мецана“, „Червената шапчица“, „Под гъбката“, „Заешки лудории“, „Трите феи“ и „Жабокът цар“.

„Радвам се, че с всяко следващо събитие тази уникална за веригата ни инициатива става все по-популярна. Каним децата в града и техните родители да прекарат по възможно най-приятния начин своето неделно пазаруване при нас и да се забавляват с работилниците и спектаклите с участието на актьорите от Държавния куклен театър.“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” на Kaufland България. Тя посочи още, че хипермаркетът в „Трошево“ не е избран случайно за реализирането на проекта. С богатия си избор от услуги и стоки, предлагани от различните партньори на Kaufland, той вече се е превърнал в истински търговски център. Магазинът във варненски квартал въплъщава успешната концепция на компанията за One Stop Shopping, като освен с редовните театрални и творчески събития може да се похвали още с уникална вертикална детска площадка с въжени препятствия и първия за веригата food court.

Проектът с престижната театрална институция е поредното значимо партньорство, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. За своите усилия в полза на тяхното благосъстояние през изминалата година търговската верига получи сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата - най-голямата мрежа от организации в полза на децата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com