Рашков: Прокуратурата да скъса със сталинисткото устройство

2053
Рашков: Прокуратурата да скъса със сталинисткото устройство
Снимка: БГНЕС

Много дела са на трупчета. Тази институция се нуждае от радикална промяна, за да не поставят дела на трупчета, като това може би е патент на главния прокурор. Така служебният министър Бойко Рашков отговори на въпрос за спирането на определени разследвания на прокуратурата.

По думите му тази институция трябва да има радикална промяна и трябва да скъса със сталинисткото устройство. Ние имаме една прокуратура в демократична държава, която действа по правила от 50-60-те години от миналия век и не може да бъде друга. Там е създаден такъв манталитет – слушам и изпълнявам, докато не се обади с човека с каскета никой нищо не изпълнява и не прави.

Има ли ВСС да го провери този факт, ще се радвам да ме опровергае, но смея да твърдя, че информацията ми е от кухнята, изтъкна Рашков.

Имате ли други данни, че прокуратурата прави разследвания, запита Рашков, като даде пример, че разследванията срещу бившия министър на околната среда и водите Нено Димов бил хвърлен като жертва на публиката, за да се покаже, че в нашата страна се работи по високите етажи на властта и корупцията.

Служебният министър запита дали прокуратурата е заинтересована да разкрие бързо има ли престъпления или не. Рашков е убеден ,че всякакви сигнали поддавани към прокуратурата, старанието не е да се придвижи процесът напред, а да се забави.

ГЕРБ заплаши Бойко Рашков с разследване (ВИДЕО)

Ако продължи да отправя обвинения срещу ГЕРБ без да дава доказателства за твърденията си служебният министър на вътрешните работи Бойко...

Влизането в КЕВР

„Твърде е рано да кажем нещо конкретно“. Това заяви служебният вътрешен министър по повод проверките на ДАНС в КЕВР. Коментарът си той направи след проведена среща със сръбския си колега Александър Вулин по повод мигрантския натиск.

По думите му в близките дни медиите ще получат по-конкретна информация. Не може ние да стоим безучастно и да гледаме какво се случва, като най-малкото трябва да проверим какво се случва, дали има спекулация за повишаването на цените. Ние не сме някакъв изолиран остров и задължително трябва да установим дали има фактори у нас, които стимулират тези процеси, посочи Рашков.

Той уточни, че проверката в КЕВР ще продължи, докато не бъдат изяснени нещата. Въпросът е някои да не е заложил бомби преди известно време, цените да се колебаят нагоре през есента и хората да си кажат „вижте колко е лошо служебното правителство“, изтъкна Рашков, който не изключва да бъдат правени такива опити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика