Разкрития от ЦРУ: Хилъри Клинтън стои зад плана за обвързване на Тръмп с Русия

6381
Разкрития от ЦРУ: Хилъри Клинтън стои зад плана за обвързване на Тръмп с Русия
Снимка: Gettyimages.com

ЦРУ е изпратило на ръководството на ФБР секретен доклад от три страници през 2016 г., в който се посочва, че кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън е одобрила план, който да пришие вината за „руската намеса" на нейния съперник Доналд Тръмп, предава американското издание The Washington Times.

Тя е адресирана до директора на ФБР Джеймс Б. Коми и агента Питър Стрзок. Изданието отбелязва, че този план е бил необходим, за да се отклони общественото внимание от скандала, свързан с използването на частния пощенски сървър от Клинтън за кореспонденция.

Тръмп ще разсекрети всички документи за предполагаемите връзки с Русия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил разсекретяването на всички документи, свързани с предполагаемите му връзки с Рус...

От публикацията става ясно, че журналистите са получили достъп до копие от доклада, изпратен до ФБР на 7 септември 2016 г. - няколко седмици след като бе започнато разследване на предполагаемото тайно споразумение между предизборната централа на Тръмп и Кремъл. Освен това в една от своите бележки тогавашният директор на ЦРУ Джон Бренън пише, че Клинтън е признала за одобрението си за подобен план

По-рано директорът на американското национално разузнаване Джон Ратклиф описа съдържанието на доклада в писмо до Конгреса. Междувременно Доналд Тръмп многократно посочва, че е жертва на предполагаемото му „споразумение“ с Кремъл. Освен това екипът на Тръмп настоя, че предизборният щаб на Джо Байдън, вицепрезидент през 2016 г., трябва да обясни дали кандидатът за президент има нещо общо със случая.

„Американският народ трябва да знае дали тогавашният вицепрезидентът Джо Байдън е знаел за тази конспирация, а също и кога е разбрал за нея", цитира изданието думите на Тим Мърто, говорител на щаба на американския лидер.

В бележката си Бренън се позовава на „източник“, който изглежда е руски гражданин. „Разговор за обсъждане на решението на кандидата за президент на САЩ Хилъри Клинтън да одобри плана за Доналд Тръмп и руските хакери, които възпрепятстват изборите в САЩ, който е необходим, за да се отклони общественото внимание от използването на частен сървър за пощата й", се чете в бележката на ЦРУ.

Освен това на 26 юли Бренън пише, че Клинтън е одобрила „предложение на един от нейните съветници по външна политика да дискредитира Доналд Тръмп, като подклажда скандал за намесата на руската служба за сигурност“.

Хилари Клинтън: Срамно да не се публикува доклада за руската намеса

"Необяснимо и срамно" е, че правителството на Обединеното кралство все още не е публикувало доклада за предполагаема руска намеса в бри...

Въпреки това, по-късно по CNN, бившият директор на ЦРУ обвини Ратклиф, че е разпространил бележката в публичното пространство, за да помогне на президента Тръмп политически. Бренън заяви, че е докладвал по този случай, както и по други въпроси, свързани с „руската намеса“, на тогавашния президент Барак Обама.

В същото време демократичният конгресмен Адам Шиф нарече тези данни „руска дезинформация“. Ратклиф обаче е сигурен, че в този случай явно не става дума за дезинформация.

И след като Клинтън е одобрила плана срещу Тръмп, нейният предизборен щаб е получил информация, която поставя настоящия американски лидер в неблагоприятна светлина. Тя се касае за доказателства за „широкото тайно споразумение“ между Русия и щаба на Тръмп относно „намеса“ в изборите. През март 2019 г. обаче специалният прокурор на САЩ Робърт Мълър заяви, че не може да потвърди наличието на подобна конспирация.

В бележката на ЦРУ се казва, че е предоставена на ФБР „за изключително използване на вашето бюро за справка, разследващи действия или водещи цели, според случая“.

Очевидно ФБР не е предприело нищо. Миналата седмица г-н Коми свидетелства пред комисията по правосъдие на Сената, че не си спомня бележката на ЦРУ, която е адресирана директно до него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка