НА ЖИВОВойната в Украйна

Разработчикът на ваксини BioNTecH отрича твърденията, че напуска Германия

1520

Появилите се в медиите твърдения, че биотехнологичната фирма BioNTech - известният разработчик на ваксини със седалище в Майнц, ще напусне Германия, не е вярно, твърдят от компанията.

Жасмина Алатович, вицепрезидент по корпоративните комуникации на BioNTech, заяви пред Анадолската агенция, че твърдението, което се появи в германския ежедневник "Билд”, не отговаря на истината. Във вторник „Билд” съобщи, че Угур Сахин и Йозлем Туречи - германските разработчици от турски произход на първата ваксина срещу COVID-19, са решили да преместят компанията си от Германия. Вестникът твърди, че производството на фирмата, както и заводите за научноизследователска и развойна дейност ще бъдат преместени във Великобритания.

Алатович заяви, че фирмата е поискала корекция от големия всекидневник, като добави, че BioNTecH предвижда откриване на допълнителни обекти във Великобритания, но този план не оказва влияние върху локациите й в Германия или по света.

На 6 януари BioNTech обяви, че се е споразумяла с британското министерство на здравеопазването да създаде център за научноизследователска и развойна дейност за лечение на рак в Обединеното кралство.

BioNTech прогнозира по-ниски приходи от COVID-19 ваксини през тази година

BioNTech SE посочва, че приходите от ваксини срещу COVID-19, които продава заедно с партньорите си от Pfizer Inc, навярно ще бъдат по-н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Компании

Собственикът на Виваком и Нова...
Илон Мъск оцени Twitter на едва...
Турция: 100 хил. поръчки за 1 седмица...
Адвокати атакуват банковите...
"Еврохолд": Взетият лиценз на...
Румънският финансов надзор отне...
"Ролпласт" откри административна...
Руският аналог на Instagram обеща...
AES България бе отличена с награда...
Meta планира нови масови уволнения...
Ford съкращава 1100 работни места...
Как изкуственият интелект промени...

Последни новини