НА ЖИВОВойната в Украйна

Renault пенсионира знаков модел

2785

Френският производител Renault скоро ще пенсионира един от знаковите си модели през последните десетилетия – бензиновия хот-хеч Megane R.S. Това обяви мениджърът на австралийското подразделение на марката Глен Сийли.

Жизненият цикъл на Megane R.S. ще приключи в края на 2023 г., тъй като търсенето на задвижвани с гориво превозни средства в този сегмент намалява. Въпреки че Сийли визира австралийския пазар, от думите му стана ясно, че това ще се отнася и за останалите пазари по света, на които се предлага хот-хеча.

В момента Megane R.S. е последният високопроизводителен модел на дивизията Renault Sport и единственият останал бензинов хот-хеч на френската марка. Предстоящият край на ерата на горивните модели от този клас се обуславя както от спадащите им продажби, така и от настъплението на електрическите превозни средства.

В момента на пазара е най-екстремният Megane R.S. - версията Trophy, която се задвижва от бензинов турбомотор с 300 к.с. Съвсем скоро Renault ще предложи и прощална версия на модела, която ще излезе в ограничен тираж. А следващият автомобил на марката с подобни характеристики вероятно ще е на ток.

Прекратяване на производството на Megane R.S. това беше очаквано, тъй като самото семейство Megane живее на конвейера през последните месеци. Вече се произвежда електрически наследник на модела - E-Tech, но засега той няма напомпана версия. Стандартният модел развива 213 к.с., така че инженерите на френската марка имат възможност за увеличение на тази мощност.

Renault се готви за водородно бъдеще със Scenic Vision

Френският производител Renault представи първия си водороден автомобил. Той дебютира под името Scenic Vision и все още е с концептуален...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Ford е начело в Топ 10 на „Произведено...
Toyota уволнява всички служители...
Защо колата не загрява дълго време...
Китаец се оказа заложник на колата...
Защо ръчната спирачка не трябва...
Какви коли предпочитат съвременните...
Първият безпилотен шатъл за доставки...
Съд глоби Uber с 14 милиона долара...
Старият Mercedes на Диего Марадона...
Енергийната криза може да доведе...
Как да проверите самостоятелно...
VW Group ще продава в Европа електромобили,...

Последни новини