НА ЖИВОВойната в Украйна

Реновират Градския парк на Асеновград

1334

Предстои ремонт на „Голяма алея“ (Градския парк) в Асеновград. Ремонтните дейности на парковото пространство ще включват рехабилитацията на алейната мрежа и отводняването. Ще се положи нова асфалтова настилка върху съществуващите алеи. Ще бъдат оформени и градински бордюри. Алеите са с приблизителна площ 4500 кв. м., а градинските бордюри, които ще бъдат монтирани - около 2000 линейни метра. Чрез полагането на нова асфалтова настилка ще се осигури нормалното отводняване на алейната мрежа. Допълнително е предвидено и монтиране на художествено осветление.

Градският парк на Асеновград не е обновяван години наред. Дългоочакваното благоустрояване и подобряване на средата в парковото пространство ще допринесе за привлекателността на града. "Голяма алея" ще придобие европейски вид и ще придава уют при престоя, както на местните жители, така и на туристите и гостите на Асеновград. Реновирането цели да се осигури съвременна и естетична среда за отдих за малки и големи. Осъвременяването на наличната малка по мащаби публична и техническа инфраструктура играе ключова роля за подобряването качеството на живот на населението.

Стартира изграждането на линейни отводнители в Асеновград

Стартира изграждането и поставянето на линейни отводнители на територията на община Асеновград. Същите са предвидени да бъдат изпълнени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Асеновград

Община Асеновград осигурява...
Асеновград с нова 9-метрова коледна...
Ремонтират тротоари в Асеновград...
Община Асеновград в готовност...
Монтирани са нови линейни отводнители...
Кметът на Асеновград изказа становище...
Община Асеновград посреща празниците...
Строи се нова детска градина в...
Започна ремонт на спортна зала...
Обновяват парка в Асеновград...
Закупиха се две нови машини за...
Рекултивация на старото сметище...

Последни новини