Родители от Асеновград: Децата няма да имат сянка в дворовете на детските градини (СНИМКИ)

10568
Родители от Асеновград: Децата няма да имат сянка в дворовете на детските градини (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Родители от Асеновград роптаят, че се бави приключването на ремонтните дейности в детските градини. Майки и татковци недоволстват, че децата им са насочени към други учебни заведения и така общият брой на малчуганите става много голям - общо 54 в сборна група, разпределени в две помещения по 27. Това притеснение изрази пред Actualno.com Юля, чието дете е записано в ДГ "Пролет" в Асеновград. Жената разказва, че заради ремонтните дейности то е пренасочено към ДГ "Слънце", където условията не били особено подходящи за деца. Майката обяснява, че в детските тоалетни имало течове от тавана и мухъл по стените. По думите на Юля в ДГ "Пролет" са извършени едва 30% от ремонтните работи и дори до края на октомври, както е обещал кмета на града доктор Емил Караиванов, малчуганите няма да могат да започнат посещението си там.

Фандъкова: В София се строят общо 8 нови детски градини

„Нашата задача и амбиция е да направим максимално много детски градини и ясли, така че за всички деца в София да има места. Това ...

Освен това, други родители сигнализираха, че са отрязани доста дървета в дворовете на ремонтираните градини. Вследствие на това, децата ще трябва да играят на обновени площи, но изложени на слънце. От община Асеновград не можаха да посочат общо колко дървета са отсечени и колко нови ще бъдат засадени в общо петте учебни заведения, в които се извършва ремонтът. Ако децата не започнат посещението си до месец, родители са решени да инициират подписка с жалба.

Припомняме, че проектът "Образователна инфраструктура" е със срок на изпълнение почти до края на следващата година. "Дейностите по изпълнението му са в процес на приключване. Що се отнася до ДГ "Пролет" смятаме, че в рамките на един месец след началото на учебната година тя ще има възможност да приеме своите възпитаници", коментира Караиванов.

Според проектното предложение е планирано в двора на учебното заведение да бъде оформена биоградина, в която децата ще се учат да отглеждат зеленчуци сред природата. Другите дейности по двора са поставяне на рампа за хора в неравностойно положение, ще се монтира нова ограда, ще се направи нова спортна площадка за децата, а старите ще бъдат обновени. Освен това, ще се закупи ново оборудване и обзавеждане за детското заведение.

Чобанов сподели 2 причини извън СО за малкото детски градини

Заместник-кмета по образование на София Тодор Чобанов не за първи път насочва проблема за недостига на места в детските градини извън о...

През изминалото лято община Асеновград инвестира средства за изготвяне на техническа документация за поливната система в двора на "Свети Княз Борис I" в размер на почти 14 000 лева, а самото изграждане на съоръжението струва 36 000 лева. Изработването на проект за създаване на парна инсталация на твърдо гориво на ОУ "Професор Асен Златаров" в село Боянци е струвало над 5 200 лева. В ДГ "Дружба" пък бе направен основен ремонт на кухненския блок с доставка и монтаж на газова готварска печка и газова инсталация и оборудване за 14 700 лева.

Допълнително бяха финансирани и СУ "Свети Княз Борис I" с малко над 5 800 лева, ДГ "Пролет" с 60 000 лева, ДГ "Зорница" с около 70 250 лева и СУ "Свети Свети Кирил и Методий" с почти 3 000 лева. Сумите са били отделени за довършителни дейности, невключени в проекта за "Образователна инфраструктура". По думите на Караиванов във всички училища на територията на община Асеновград са извършени и текущи ремонти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com