Бургас

Родителите в Бургас вече могат да разгледат платформата за електронно записване в ясла и детска градина

654
От 1 март всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училищата, могат да се запознаят с електронната платформа на Община Бургас, преди тя да бъде активирана в режим на кандидатстване в 08.00 часа на 1 април.

Това се прави за улеснение на родителите, за да имат достатъчно време да се запознаят с правилата, сроковете, свободните места, необходимите критерии и документи за записване на своите деца.

Към момента свободните места за прием в детска ясла на територията на община Бургас са 971, а за записване в първа градинска група са общо 1522.

Родителите трябва да знаят, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната от вас детска градина, ще получите 300 точки. За сравнение – дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район към детската ясла или градина, ще получи едва 1 точка.

Важно е да се знае от родителите, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в училища, предоставена в електронната система за записване касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищни комплекси. Така например, най-често срещана грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат детско заведение в район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. „Меден рудник“.

За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО.

Етикети:

Още от Бургас

Концесионерът на плаж "Сарафово" засади 20 борчета с подкрепата на общината
Бургаската катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ си възвръща автентичния облик...
Теренът край бл.16 в к-с „Славейков“ в Бургас се превърна в хубав малък парк с детска и спортна...
Стартира мащабен социален проект "Независими" на плувен клуб "Бриз" в Бургас...
Етнографският комплекс "Ченгене скеле" търси битови рибарски предмети за украса...
Пандемия, а специализирана болница за рехабилитация в Котел почти не работи

Последни новини