НА ЖИВОВойната в Украйна

Румен Гечев: Не споделяме с ДПС и ГЕРБ неща, които са свързани с коалиция

1111

„Не споделяме с ДПС и ГЕРБ неща, които са свързани с коалиция. Това, което предлага БСП е европейски подход. Преди избори не е редно да се афишират коалиции“. Това заяви пред БТВ депутатът от БСП Румен Гечев.

„Избирателят трябва да реши кой защитава неговия социално-икономически интерес. И също навлизаме в много мътни и опасни води за България с разрастващия се конфликт в Украйна. Сигурен съм, че позицията на БСП ще се окаже права“, каза още Гечев. По думите му БСП е имала най-голяма шанс за съставяне на правителство с третия мандат, но ДБ и ПП са бойкотирали срещата, а ГЕРБ не са пожелали да поемат риска.

Гечев обясни защо БСП е гласувала „за“ отстраняването на шефа на Сметната палата Цветан Цветков. „Той е отказал да представи материалите по проверка на Сметната палата на тогавашния министър на икономиката г-жа Нинова. Обяснението е било, че това е забрана на прокуратурата, но това не е така. Оказа се, че определени партии в дясно – ДБ и ПП са получили нерегламентирана помощ. Служители на компанията „Нексо“ са превели необяснимо високи суми спрямо техните възнаграждения. Сметната палата и г-н Цветков не са предприели никакви действия“, каза още той.

Румен Гечев нарече предложението за брутна минимална заплата "скандално" и "уникум за ЕС"

Предложението за брутна минимална работна заплата е скандално. Това фактически е понижение. Уникум за ЕС в да намаляваш работната запла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Испания поема твърд ангажимент...
БСП закри предизборната си кампания...
Областният управител на София...
Христо Иванов: Всички на практика...
Нинова във Варна: Да се спре временно...
Книгата на каузите на ПП-ДБ събра...
Отстранени от БСП социалисти,...
Гледайте на живо: ИЗБОРИ 2023:...
Кирил Петков разказа на бургазлии...
Васил Тончев: "Левицата" има...
Росица Матева: МВР няма да допусне...
За левите ментета и оригинала...

Последни новини