НА ЖИВОВойната в Украйна

Румен Радев: Изборите са право, но и отговорност

786

"Гласувах за ефективни институции, които да овладеят кризата, да предприемат решителни реформи, да вземат стратегически решения с дългосрочен хоризонт. А това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество. От гласуването ни днес зависи колко силни, устойчиви и легитимни ще бъдат и правителството, и парламентът утре". Това каза президентът Румен Радев, който гласува в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” - район „Слатина”.

"Призовавам всички български граждани да излязат и гласуват, да не оставят по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас, и да не оставят никой друг да решава вместо тях. Защото изборите са право, но са и отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България. Отговорност към себе си, към своите близки, и към бъдещето на България. Аз се надявам наистина българите да проявят зрялост и да излязат да гласуват", каза още президентът.

"Знаем, че няма да бъде лесно - все по-трудно се съставят правителства. И тук сблъсъкът е между две тези: правителство на всяка цена, което ще е неустойчиво в средносрочен план, и отстояване на принципите на начертаните червените линии на самите партии, което пък води до размиване на тяхната политическа физиономия. Така че се надявам да се намери разумният баланс, допълни Радев."

"Тренд": 6,2% избирателна активност към 10 часа

Към 10.00 ч. сутринта избирателната активност на предсрочните парламентарни избори у нас е 6,2%, сочат данни на агенция „Тренд&rd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Окончателно: Машините ще записват...
Химнът вдигна на крака депутатите...
Вотът от машинното гласуване...
Район "Чужбина" отново скара...
Георг Георгиев: За ПП най-важна...
Политолог: Вероятността за вето...
Надежда Йорданова: Ставаме свидетели...
Весела Лечева: Обнадеждена съм,...
Любомир Каримански: Невъзможно...
ГЕРБ обвиниха ПП в спекулация...
Александър Симов: Хартиената...
Атанас Пеканов: Няма да загубим...

Последни новини