Румен Радев подписа указа за Младен Маринов

2669
Румен Радев подписа указа за Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Това съобщава БНР, като цитира източници от правителството и администрацията на държавния глава.

В президентската институция са внесени необходимите документи в съответствие със съгласувателната процедура, предвидена в чл.32, ал.2 от Устройствен правилник на Министерския съвет и на неговата администрация. Указът все още не е стигнал до Народното събрание, стана ясно от зам.-председателят на НС Емил Христов.

Борисов: Разрешихме на Радев да стане президент

И ние можехме да не разрешим на Румен Радев да стане президент, но му разрешихме, заяви премиерът Бойко Борисов, разяснявайки пред ам...

Решението на Радев дойде след едноседмично забавяне, което от президентството обясниха с пропуск на Министерски съвет при комплектоване на документите за съгласувателната процедура.

Указът на президента премахва и последната пречка пред гласуването на кандидатурата на Маринов за нов вътрешен министър на мястото на Валентин Радев.

Очаква се трите министерски оставки на Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски да влязат в дневния ред на Народното събрание на 20 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика