НА ЖИВОВойната в Украйна

Руски оценки: Всеки втори мол в страната е застрашен от фалит

4990

Всеки втори търговски център в Русия е заплашен от фалит. Това обобщава в свой материал руското издание "Известия", което се позовава на данни от Асоциацията на руските търговски центрове (АРТЦ).

Към края на ноември общо около 200 търговски центъра в Русия са обявени за продажба. Според Олег Войцеховски, който е изпълнителен директор на АРТЦ, към въпросните 200 търговски центъра за продажба скоро може да се прибавят още 60-70.

Всъщност всеки втори търговски център е застрашен от банкрут. Лидер в това отношение е Санкт Петербург, а след това са Москва, Красноярск, Уфа. За всяко удобно място има поне два конкуриращи се мола. Рано или късно един от тях ще заеме водеща позиция и ще започне да привлича първо потребители, след това наематели, след това печалби, допринасяйки за фалита на конкурента си, каза Александър Перемятов, президент на Magic Group, основател на универсални магазини на руски дизайнери Slava и Ярмарка.

Отделен е въпросът и с взетите банкови кредити за дейност от търговските центрове и кои могат да си плащат вноските. Егор Клопенко, създател на инвестиционната компания Klopenko Group, дори дава по-мрачна оценка - възможно е 3 от 4 търговски центъра в Русия да не могат да преживеят.

Съдбата на всеки търговски център зависи от местоположението, колко неотдадена площ има и нивото на професионализъм на мениджърския екип, посочиха експерти. Ако такива обекти не успеят да актуализират концепцията си, те ще бъдат затворени - на тяхно място най-вероятно ще се появят нови жилищни сгради.

ОЩЕ: ЕС е замразил руски активи за 68 млрд. евро - в коя страна са най-много?

 

Швейцария е замразила руски активи на стойност 8 млрд. долара

Швейцария е замразила финансови активи на стойност 7,5 млрд. швейцарски франка (7,94 млрд. долара) към 25 ноември в рамките на санкциит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Международни

Цената на руския бензин и руския...
"Газпром" крие колко лошо стана...
МВФ повиши прогнозите за икономически...
Федералният резерв: Борбата...
Какво се случи с инвестицията...
Емблематичният самолет Боинг...
МВФ повиши прогнозата си за световния...
МВФ предвижда икономически растеж...
Най-голямата европейска икономика...
Издирват радиоактивна капсула,...
Руският банков сектор потъна...
Таванът на дълга на САЩ продължава...

Последни новини