НА ЖИВОВойната в Украйна

Руският Първи канал нарече "предателство" плаката на Овсянникова. И го показа отново

8056

Кирил Клейменов, зам. генерален директор и шеф на новините на руския Първи канал, коментира за първи път постъпката на журналистката Марина Овсянникова. На 14 март Овсянникова размаха плакат срещу войната в Украйна в ефира на предаването „Время“ зад гърба на водещата Екатерина Андреева. Обръщението на Клейменов е публикувано от Първи канал в Telegram.

 

 

Клейменов нарече постъпката на Овсяникова "предателство" и отново показа на живо кадри от акцията на журналистката.

„Ако не беше сегашната ситуация, със сигурност нямаше да науча много за колегите си. За хора, с които съм работил рамо до рамо от десетилетия “, казва Клейменов.

Веднага след като се появила на живо с плаката, нейният адвокат застанал на входа на телевизионния център Останкино, а малко преди акцията, според Клейменов, Овсянникова уж разговаряла с британското посолство.

ЕС поздрави смелостта на руската журналистка Марина Овсянникова

„Емоционалният изблик е едно. Но предателството е нещо друго. И когато човек предаде страната си и в същото време всички нас, хората, с които е работил рамо до рамо близо 20 години. Издава хладно, пресметливо, за твърдо договорен бонус. Между другото, за да не загуби и предишния, жената с плаката насрочи акцията точно за получаване на поредната заплата. Така че предателството винаги е личен избор на човек, от него не можете да се предпазите, както е известно. Но задължително трябва да се наричат нещата с техните имена. И в края на краищата, ако известният акт за 30 сребърника се наричаше „импулс на душата“, виждате ли, световната история щеше да се развие различно“, казва Клейменов.

"Не завиждайте": Социалните мрежи се разделиха в оценката на руската журналистка (ВИДЕО)

На 14 март Овсянникова нахлу в прякото предаване на Първи канал с плакат, на който беше написано: "Не на войната. Спрете войната. Не вярвайте на пропаганда. Тук ви лъжат. Руснаци срещу войната“. Овсянникова веднага била задържана. Впоследствие съдът в Останкино глобил Овсянникова с 30 хиляди рубли по член за организиране на несъгласувано действие. Глобата е издадена не за излизане с протестен плакат по време на предаването на Първи канал, а за предварително записаното видео, публикувано в социалните мрежи, съобщава Новая газета.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Руската журналистка Овсянникова: Страхувам се за моята безопасност (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

В Беларус гласуват за смъртно...
Взрив на алкохолизъм, изнасилвания...
Русия е поръчала стотици дронове...
САЩ ще предадат на Украйна бойни...
Два влака се удариха край Барселона...
Украйна твърди, че е свалила 14...
Безпрецедентно: Германия арестува...
16 загинали след сблъсък между...
Сателитни снимки: Разрушенията...
Кремъл хем успокоява за втора...
Шефът на латвийския СЕМ подкрепял...
Протести и безредици в Гърция...

Последни новини