НА ЖИВОВойната в Украйна

Руските окупатори публикуваха първите резултати от т.нар. референдуми в Украйна

3263

Руските окупатори в Украйна публикуваха първите резултати от псевдореферендумите в Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск, с които се цели присъединяване на тези територии (не напълно окупирани от Москва) към Руската федерация.

Според данните, разпространени от държавната руска агенция ТАСС, при 22,48% обработени протоколи в Донецка област „за“ анексиране на Донецк от страна на Русия са гласували 98,35% от хората.

В Луганск са обработени 21,11% от протоколите и първоначалните данни сочат 97,83% „за“ присъединяване към Русия.

При 29% преброени бюлетини в Запорожие се вижда, че 97,79% „искат“ Руската федерация да анексира украинската област.

Според 28% от протоколите, обработени в Херсон, 97,05% от гражданите са „за“ присъединяване към Русия.

Т.нар. референдуми се провеждаха от 23 септември до днес, 27 септември. Скоро се очакват и окончателните резултати, но международната общност вече обяви, че няма да признае общественото допитване. Причината - то се извършва под дулото на оръжие, против всички международни закони и правила, със заплахи от страна на окупационните администрации и военните. Резултатите са предварително ясни, а вече има данни, че Владимир Путин ще обяви анексирането на териториите на 30 септември - според британското разузнаване.

Според информация от Енергодар в Запорожка област - жителите са били сплашвани с мобилизация, ако гласуват "против" присъединяване към Руската федерация. Институтът за изучаване на войната съобщи, че около 1 октомври се очаква да се мобилизират мъжете от окупираните украински територии, което ще доведе до това украинци да получат призовки за включване във войната срещу собствената си страна.

Четирите области на Украйна, в който се провеждат "референдуми" за присъединяване към Русия, може да бъдат обединени в нова административна единица - "Кримски федерален окръг". Това съобщават източници в руския парламент пред в. "Ведомости". Спряга се дори името на сменения шеф на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин, който според публикацията ще заеме поста на ръководител на окръга.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/analiz-rusija-lyje-za-aktivnostta-na-tnar-referendumi-shte-prinudi-ukrainci-da-se-bijat-sreshtu-ukrajna-news_1818087.html © Actualno.com

Четирите области на Украйна, в които се провеждат "референдуми" за присъединяване към Русия, може да бъдат обединени в нова административна единица - "Кримски федерален окръг". Това съобщават източници в руския парламент пред в. "Ведомости". Спряга се дори името на сменения шеф на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин, който според публикацията ще заеме поста на ръководител на окръга.

Преброяването на гласовете вече започна в Херсон и в затворените избирателни секции в т.нар. Донецка народна република (ДНР). Останалите избирателни секции в ДНР ще продължат да работят до 20:00 ч. московско време.

По данни на местната ЦИК избирателната активност в ДНР е била 92,6%, което според Института за изучаване на войната е силно преувеличена цифра. 

В Запорожие първите общи резултати се планира да бъдат обявени в 20:00-21:00 ч. московско време, а окончателните резултати - в сряда сутринта.

ТАСС, която разпространява пропагандата на Путин, коментира "референдумите" така: "Международните наблюдатели от България, Босна и Херцеговина, Германия, Сърбия, Мозамбик, Франция и Централноафриканската република не регистрираха нарушения, с изключение на заплахите и обстрела от страна на Украйна, и отбелязаха ентусиазма на участниците в гласуването".

Известен факт е, че България, Сърбия, Германия и Франция са само част от десетките страни, които обявиха, че няма да признаят фалшивите референдуми.

Гълъб Донев: Няма да признаем резултатите от референдумите в Украйна

Служебният министър-председател Гълъб Донев подчерта категорично по БНР, че България няма да признае резултатите от референдумите, коит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Австрия отпуска 3,8 млн. евро...
Първата Коледа без Елизабет Втора...
Загинали и изчезнали след свлачище...
Принц Албер II възпитава децата...
В Крим наистина са загинали ирански...
Четирима души в неизвестност...
Енергийната криза в Европа няма...
RLI: Путин ще ликвидира Лукашенко,...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.11....
Вашата болка е моя болка - папа...
Украинският щаб предупреждава...
ЕС с нов план за мигрантите след...

Последни новини