НА ЖИВОВойната в Украйна

Руснаците затвориха окупирания Енергодар, заплашват жителите с мобилизация

6465

Руските войски са забранили на жителите на окупирания Енергодар в Запорожката област да напускат града. Те заплашват с мобилизация хората, които са гласували против присъединяването към Русия на фалшивия референдум, съобщи Министерството на отбраната на Украйна на 27 септември.

Улиците на града, на практика, са празни. Местните граждани са по домовете си и се стремят да не излизат навън, освен ако не е абсолютно наложително.

"По улиците има руски патрули, които раздават "бюлетини" за "референдума", се казва в доклада. "Те насочват оръжия към хората, дават им тези "бюлетини" и им казват точно кое квадратче да отбележат. Всеки, който се осмели да гласува против присъединяване към Руската федерация, е заплашван с мобилизация".

Съобщението на военното министерство в Киев идва на фона на фалшиви референдуми в още 3 области - Донецк, Луганск и Херсон. Вече се появяват индикации, че украинци ще бъдат принудени да се включат във войната срещу собствената си страна.

Служителите на Запорожката атомна електроцентрала в Енергодар не искат да сътрудничат на руските сили и се опитват да напуснат окупираната територия, съобщи по-рано на 27 септември Генералният щаб на Украйна. Над тях се осъществява "специален контрол", допълват от военното министерство.

Контролираните от Русия части на южната Херсонска област в Украйна също са затворени за влизане и излизане.

ОЩЕ: За над 100 хил. рубли: Руснаци продават свободни места в коли към Грузия

Украинското разузнаване: Мобилизирани руснаци масово звънят на горещата линия в Украйна как да се предадат

Мобилизираните руснаци масово се опитват да се свържат с горещата линия на Украйна "Искам да живея" с въпроси как да се предадат, за да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

ЕС със законопроект авиокомпаниите...
Лавров го обърна на джендър и за...
Екоактивисти заляха с боя опера...
Дезертьор от ЧВК Вагнер стреля...
Британски адвокат: ЧВК "Вагнер"...
Столтенберг: Русия се опитва...
След Латвия Литва също анулира...
В Беларус гласуват за смъртно...
Френски лозари искат компенсации,...
Взрив на алкохолизъм, изнасилвания...
Русия е поръчала стотици дронове...
САЩ ще предадат на Украйна бойни...

Последни новини