НА ЖИВОВойната в Украйна

Ръст на регистрираните онлайн платформи за залози

960

От Националната агенция за приходите (НАП) отчитат ръст на регистрираните онлайн платформи за залози. На 12 декември от приходното ведомство подновиха поддържането на регистъра на уязвимите към хазартни игри лица, съобщиха от НАП.

16 сайта за онлайн залози е регистрирала приходната агенция, като последната година те са били 10. До 2021 г. платформите в интернет за хазартни игри са били шест.

От институцията съобщават, че над 130 платформи са спрени, тъй като нямат лиценз. На сайта на агенцията има списък и със спрените платформи, и със сайтовете с лиценз.

От НАП съветват всеки, който има желание да залага онлайн, да направи предварително справка дали избраната от него интернет платформа има лиценз.

От 12 декември агенцията ще поднови списъка с лица, които са уязвими към хазарт. Той не е публичен и до него имат достъп ограничен брой високопоставени служители.

"Искане за вписване може да подаде всеки, който смята, че не може да контролира както времето, прекарано в хазартни игри, така и средствата, които изразходва за участие в тях“, допълват от приходната агенция.

ОЩЕ: Българинът разчита на интуицията си при онлайн залозите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Кой има имен ден днес, 4 февруари...
Майка отнесе 300 лв. глоба, хванали...
Най-важното за деня, 3 февруари...
Прогноза за времето - 4 февруари...
Експерти: Ръчното броене на бюлетините...
ГЕРБ поиска КС да им разясни какво...
Външно покани международни наблюдатели...
АПИ: Шофьорите да бъдат готови...
В Търново глобиха жена, защото...
Заплата от над 1500 лв. за членове...
Български филм, романтична комедия...
Работилница за деца с актьори...

Последни новини