С интересна програма отбелязаха Деня на туризма в Стара Загора

1018
С интересна програма отбелязаха Деня на туризма в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

На 27 септември се отбелязва Световният ден на туризма. По този повод в Стара Загора се проведоха различни инициативи.

Ресорният зам.-кмет на общината Милена Желева откри форум на тема „Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие“. Събитието имаше за цел да акцентира върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите. Форумът бе организиран от общинския съветник от „Група за истината за Стара Загора“ Янко Янков, с подкрепата на Община Стара Загора. В него участие взеха представители на науката, образованието, историята и духовенството, както и на браншови организации.

Община Стара Загора организира втори прием за помощ на двойките с репродуктивни проблеми

На 3 октомври, от 9:00 часа, в зала 215 на Община Стара Загора започва втори прием на документи за 2022 година за финансово подпомагане...

„Първо искам да честитя на всички Световния ден на туризма. След тези така трудни 2 години и предизвикателствата на пандемията се усеща нуждата от това да се събираме повече, лице в лице, заедно. За поклонническия туризъм има много какво да кажем и трябва да го правим все повече. В нашата страна съществуват над 4000 обекта, които са подходящи за развитие и надграждане на културно-историческия туризъм. Смятам, че заедно със Старозагорската света митрополия, без която това няма да бъде възможно, както и с подкрепата на цялата гражданска общност, можем да постигнем големи успехи. Възможностите, които има нашият регион са големи и ще се радвам, че днес ще говорим за тях, ще надградим знания и обогатим опита си взаимно. Успех!“, каза в приветствието си зам.-кметът на Община Стара Загора.

По повод празника, както и предстоящия Ден на Стара Загора, Туристическият информационен център днес даде начало и на игра под мотото „Обичам да пътувам, защото...“. Всеки желаещ да се включи и спечели подарък от ТИЦ, може да отиде на място в центъра и да попълни специален талон. Наградите ще бъдат изтеглени с томбола на 5 октомври.

Разнообразна и съвместна програма събра усилията на Туристическия център, Регионалния исторически музей, както и туристически агенции, хотели и заведения, за да бъдат полезни на най-младите специалисти в областта на туристическите услуги. Ученици от паралелките „Организация на туризма и свободното време“ и „Организация на хотелиерството“ на Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ се запознаха отблизо с работата в хотелски комплекс, както и с тънкостите на занаята. Динамичният им вторник завърши в Регионалния музей, където участваха в професионална дискусия. Те бяха посрещнати от зам.-кметът Милена Желева и Маргарита Крумова, началник отдел „Туризъм и младежки дейности“. „Днес видяхте палитрата на туристическия бранш – от хотелите, ресторантите, туристическите центрове и музейните обекти. Имате възможност да общувате директно с представители на този така важен отрасъл, да черпите опит от Вени Петрова, която е председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, както и от нашите експерти. Намерете това, което ще ви е полезно и ще ви мотивира в бъдещото кариерно развитие“, сподели с учениците Милена Желева. Тя припомни пред тях, че само след седмица Стара Загора ще бъде домакин на Годишната среща на българските туроператори и агенции.

1 000 гости посрещна Нощта на изкуствата в Стара Загора

Инициативата "Нощ на изкуствата” озари Стара Загора със зрелищно откриване. Началото дадоха гайдарски състав "Ангел Войвода" и Пр...

Инициативите са подкрепени от туристическа агенция „Валден Тур“, а няколко старозагорски заведения ще имат „Happy hour” - от 16.00 до 18.00 часа, в Деня на туризма, за да отбележат празника – Селва кафе, Селект, Вог и Хелоу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com