НА ЖИВОВойната в Украйна

САЩ готвят нови санкции срещу руски оръжейни фирми и отговорните за т.нар. референдуми

1269

САЩ планират да въведат допълнителни санкции срещу Русия във връзка с използването на ирански дронове в Украйна и нарушенията на човешките права, съобщи "Уолстрийт Джърнъл", като се позова на запознати лица от Вашингтон.

Очаква се решението да бъде обявено на 9 декември. Според източниците на изданието - наказателните мерки ще замразят всички активи на санкционираните под американска юрисдикция и ще забранят пътуванията до САЩ и сделките с Щатите.

Сред мишените ще бъдат и властите, отговорни за филтриращите лагери, които Русия създаде в Украйна по време на пълномащабната инвазия и в които правозащитни организации документираха военни престъпления като например изтезания на цивилни.

ОЩЕ: Глад, студ и заплахи за депортиране чак до Япония: Нови истории от руските филтрационни лагери

Отделно от това администрацията на Джо Байдън възнамерява да наложи санкции на няколко руски компании от отбранителната промишленост, свързани с покупката на ирански военни дронове. Те се ползват от Москва за удари по цели в Украйна, включително по цивилни граждани и енергийни съоръжения.

Британското военно разузнаване обяви в днешния си доклад, че Русия вероятно е започнала да използва нова партида ирански дронове за атаки срещу украинците. Посочва се, че Москва е изчерпала предишната пратка от няколкостотин безпилотни апарата Шахид-131 и Шахид-136.

САЩ са подготвили и санкции срещу руската Централна избирателна комисия, която на Запад се смята за измамна, според "Уолстрийт Джърнъл". Припомняме, че тя организира т.нар. референдуми в окупираните територии на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област на Украйна. В крайна сметка Владимир Путин анексира незаконно тези територии, а самите руски власти не скриха колко фалшиви са били обществените допитвания.

Европейската комисия предлага нов пакет от санкции срещу Русия

Европейската комисия предложи да бъдат наложени санкции на въоръжените сили на Русия, три банки и десетки длъжностни лица, предаде АФП....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Разсекретено от САЩ: Украйна...
Австралия отказва да сложи лика...
САЩ с нови санкции срещу талибаните...
САЩ: Беше задържана мащабна пратка...
САЩ наложиха санкции на българска...
ФБР влезе в дома на Джо Байдън в...
Какво се случва под Земята и защо...
Сенатор от САЩ: Ако Турция не пусне...
Украйна може да получи най-опасния...
САЩ с нова военна помощ за Украйна,...
Джо Байдън и бразилският му колега...
Вицепрезидентът на САЩ ще присъства...

Последни новини