НА ЖИВОВойната в Украйна

САЩ подготвят нови санкции срещу Северна Корея

908

Съединените щати подготвят нов кръг от санкции срещу Северна Корея, тъй като Пхенян продължава да разработва забранени ракети и дава сигнали за евентуален нов ядрен опит. Това заяви съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан, пише Reuters.

"В момента подготвяме нов набор от санкции", заяви той.

Съливан не даде подробности, но заяви, че Вашингтон е решен да използва натиск и дипломация, за да накара Северна Корея да се откаже от ядрения си арсенал.

"Северната звезда" на севернокорейската политика на САЩ на Джо Байдън е денуклеаризацията на Корейския полуостров и тя остава непоколебима в преследването на тази цел, но същевременно е гъвкава в работата с партньорите за начините за нейното постигане, каза той.

Северна Корея заяви, че денуклеаризацията не е на дневен ред, и обвини Съединените щати и техните съюзници, че провеждат "враждебна" политика.

Съливан каза, че Вашингтон няма лоши намерения към Северна Корея и е отворен за преговори без предварителни условия.

"Пхенян отхвърли този искрен стремеж", каза той, пише БГНЕС.

Последният пакет от американски санкции през октомври беше насочен към две регистрирани в Сингапур компании и една регистрирана на Маршаловите острови фирма. Според Вашингтон те подкрепят оръжейните програми на Пхенян и неговата армия.

Десетилетията американски санкции не спряха все по-усъвършенстваните програми за ракети и ядрени оръжия на Северна Корея, а Китай и Русия блокираха неотдавнашните усилия за налагане на повече санкции на ООН.

Съливан заяви, че администрацията не си прави илюзии относно предизвикателствата, но САЩ остават ангажирани да държат Северна Корея отговорна. 

ОЩЕ: Северна Корея ще има най-мощните ядрени оръжия, закани се лидерът ѝ

Камала Харис нарече ракетният тест на Северна Корея "нагло нарушение" на резолюции на ООН

Ракетният тест на Северна Корея е нагло нарушение на многото резолюции на ООН и дестабилизира сигурността в региона. Това заяви вицепре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Кристалина Георгиева разказа...
Дерайлира товарен влак с 50 цистерни,...
Американците свалиха китайския...
Блинкен разкритикува Китай заради...
Втори китайски шпионски балон...
Как се губят 50 милиарда долара...
За пръв път: Конфискуваните активи...
Бил Гейтс: Предпочитам да плащам...
Решено: САЩ пращат в Украйна далекобойни...
САЩ обявиха нова военна помощ...
Заради шпионския балон над САЩ:...
Китай даде обяснение за балона,...

Последни новини