НА ЖИВОВойната в Украйна

САЩ ще отменят извънредните здравни мерки на 11 май

1030

Правителството на американския президент Джо Байдън обяви в понеделник, че извънредните здравни мерки на федерално ниво, които бяха въведени в рамките на борбата с ковид, ще бъдат отменени на 11 май, предаде Ройтерс.    

Националната извънредна ситуация във връзка с КОВИД-19 и извънредната ситуация в сферата на здравеопазването бяха обявени през 2020 г. от тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп.

Правителството на Байдън на няколко пъти удължи срока на действие на извънредните мерки, с които на милиони американци бе даден безплатен достъп до тестове, ваксини и лечение, отбелязва Ройтерс.

Административно-бюджетната служба на Белия дом заяви, че срокът на действие на мерките, който изтича през следващите месеци, ще бъде удължен до 11 май, от която дата мерките окончателно ще спрат да действат.     

По силата на извънредната ситуация в сферата на здравеопазването правителството плащаше за ваксините срещу ковид, за някои тестове и за някои видове лечение. Когато срокът на извънредната мярка изтече, тези разноски ще бъдат пренасочени към частните застрахователи, пише БТА.

ОЩЕ: Коронавирусът по света: Тайван с най-много заразени за денонощие

Експерт посочи колко процента от хората са боледували флурона - смес от ковид и грип

Много хора са имали тази двойна инфекция, без дори да са разбрали за нея. Според американски доклади около 0,8% от жителите на САЩ напр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Джо Байдън: Светът се обръща към...
Джо Байдън за руско ядрено оръжие...
Пентагонът се готви за евентуален...
Убит полицай при престрелка в...
Байдън: Банковата криза все още...
Байдън: Израел не може да продължава...
Украйна промени стратегиите...
Заради отказа на Москва от "Нов...
Ричард Гиър призова американските...
Goldman Sachs: Заради изкуствения...
Над 30 жертви след пожар в център...
САЩ отнеха статута на развиваща...

Последни новини