Америка

САЩ въвеждат забрана за предоставяне на заеми на Русия

3183
Съединените щати въвеждат във връзка със санкциите по случая Навални забрана за предоставяне на заеми на Руската федерация от правителствени финансови организации на САЩ, включително Американската експортно-импортна банка. Това съобщи Държавният департамент, цитиран от БГНЕС.

Санкциите, както заявиха в Държавния департамент, са наложени за „използването на химическо оръжие от Руската федерация срещу собствените й граждани“. В тази връзка, обявиха във Вашингтон, в рамките на 15 дни, които са необходими за уведомяване на Конгреса, ще бъдат наложени ограничения върху „предоставянето на американски заеми или друга финансова помощ“.

В изявлението на Държавния департамент се обяснява, че забраната ще засегне "предоставянето на всякакви заеми, кредитни гаранции или друга финансова помощ на Русия от всеки отдел, управление или структура на правителството на САЩ, включително Американската експортно-импортна банка".

Санкциите на САЩ срещу Русия заради Навални ще бъдат сравними с тези на ЕС

Санкциите, които американските власти възнамеряват да наложат срещу Русия заради Алексей Навални, ще бъдат сравними с мерките, които т...

Етикети:

Още от Америка

Потвърдено: 2020-а е сред трите най-топли години, регистрирани някога
Първият хотел в Космоса ще приеме посетители през 2027 година
СЗО препоръчва да не се изисква документ за ваксинация
Поредни стрелби с убити в САЩ
САЩ няма да разширяват програмата си за подготовка на украински воиници
В Гватемала заловиха наркотрафиканта "Ел Диабло"

Последни новини