НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

САЩ започват разследване на компанията за чипиране на Мъск „Neuralink“ заради тестовете с животни

1954

Федералните власти на САЩ започнаха разследване на Neuralink, компанията, собственост на Илон Мъск. Причината за разследването са опитите с животни, съобщи Reuters.

Разследването е започнало от Службата на генералния инспектор към Министерството на земеделието на САЩ по искане на прокуратурата заради оплаквания от служители на компанията за нарушения на американското законодателство, което регулира опитите с животни, информира агенцията, позовавайки се на два източника.

ОЩЕ: Мъск очаква до шест месеца да започнат тестовете на безжичния мозъчен чип върху хора 

Reuters е получила десетки документи на компанията, както и интервюта с 20 бивши и настоящи служители на Neuralink. Според тях тестовете са проведени прибързано, което е довело до ненужни страдания и смърт на участвалите в тестовете животни, включително поради желанието на Мъск да ускори разработването на оборудването. Агенцията изчислява, че от 2018 г. насам по време на експериментите са загинали около 1500 животни, между които над 280 овце, прасета, маймуни, мишки и плъхове. Според източниците на агенцията компанията на Мъск не води стриктна документация за убитите животни.

Neuralink разработва мозъчен имплант, който трябва да помогне на парализирани хора да проходят отново и да излекува други неврологични заболявания. Освен това според Мъск в далечното бъдеще невронните интерфейси, създавани от компанията му, ще позволят на хората да се превърнат в киборги, способни да се противопоставят на изкуствения интелект, и ще им помогнат да се научат да управляват директно компютрите, използвайки силата на мисълта.

ОЩЕ: Мъск показа документи как Туитър е укрил скандал със сина на Джо Байдън

Зеленски към Мъск: Ела в Украйна, виж какво направи Русия и тогава кажи как да спре войната

Украинският президент Володимир Зеленски покани милиардера Илон Мъск първо да дойде в Украйна и да види в какво състояние е страната сл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

САЩ: Китай има цял флот балони...
Автобус се вряза в детска градина...
Коронавирусът по света: Близо...
След обвинения от разследващ...
САЩ одобри продажбата на изтребители...
Гутериш: Изложени сме на най-висок...
ООН отдели 25 милиона долара за...
Първата дама на САЩ: Байдън е прав...
САЩ информирали 40 държави за...
Байдън призова към обединение...
Екзекутираха мъж от Мисури, убил...
Полша купува ракетни установки...

Последни новини