Schneider Electric: Необходими са решителни действия за екологична устойчивост

1118
Schneider Electric: Необходими са решителни действия за екологична устойчивост
Снимка: Schneider Electric

Schneider Electric започна своята поредица от дигитални събития Innovation Summit World Tour 2022 като отправи призив за справяне с тройната глобална криза (енергийна, икономическа и климатична), пред която са изправени правителства, фирми и потребители в цял свят. Компанията, която е лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, очерта своя подход и решения за противодействие.

„Във време на глобална криза трябва да имаме пълна яснота относно нашия път и посока. Настоящата енергийна криза е само върхът на айсберга“, посочи Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на Schneider Electric. „Тъй като търсенето на енергия в световен мащаб се очаква да нарасне три пъти през следващите 30 години, жизненоважно е да внедрим всички технологии, които вече са налични, за да ускорим електрификацията, дигитализацията и устойчивостта.“, допълни той.

Г-н Трикоар каза това в началото на годишната серия от дигитални събития за клиенти на Schneider Electric през октомври и ноември, по време на които компанията ще представи многобройни новаторски предложения за продукти, софтуер и услуги, които търсят решения на належащите екологични и социални проблеми, произтичащи от енергийната криза и изменението на климата.



Изказването му идва много скоро след Climate Week NYC, където главният директор за стратегията и устойчивото развитие на Schneider Electric Гуенаел Авис-Хют призова да се обърне повече внимание на все още често подценяваната страна на енергийната криза, обусловена от търсенето – с други думи, колко енергия се консумира изобщо.

Екипът на Schneider Electric Research Institute публикува първото по рода си количествено проучване, демонстриращо потенциала на наличните технологии, които, ако бъдат комбинирани и мащабно внедрени, имат потенциал да намалят въглеродните емисии с две трети до 2030 г., като същевременно генерират огромни икономии на енергия за обитатeлите на сгради (до 70%).



Schneider отдавна се застъпва за спешни, съгласувани действия за намаляване на загубата на енергия; за инвестиции във възобновяеми енергийни източници, за електрифициране и дигитализиране на енергийните екосистеми, както и за гаранции, че всичко това се прави с оглед на благосъстоянието на хората. Компанията се радва на широко обществено признание като лидер в екологичното, социално и корпоративно управление (ESG). Продуктите, услугите и други дейности на Schneider Electric помагат на нейните клиенти, доставчици, бизнес партньори и общности, да продължат своя прогрес в тези области.

По време на своята поредица от дигитални събития Innovation Summit World Tour Schneider ще обяви набор от иновации. Пълни подробности за новостите в отдела за управление на енергията можете да намерите тук, а иновациите в областта на индустриалната автоматизация можете да откриете тук.



След няколко локални събития Innovation Summit World Tour започна на 12 октомври с глобално обръщение и пресконференция, а след това продължава в САЩ, Великобритания, Аржентина, Индонезия и Хонконг. На 20 октомври темата е Enterprise Metaverse, с акцент върху интегрирането на данни във всички области на едно предприятие, както и вурху приложението на авангардни технологии като цифровите близнаци, машинното обучение и изкуствения интелект в бизнеса.

Воден от устойчивостта като основна ценност, и за да отбележи и подкрепи инициативи по целия свят, Schneider обяви своите награди Schneider Electric Sustainability Impact Awards, предназначени да признаят критично важната роля, която клиентите и доставчиците играят за осигуряването на по-устойчив свят. Със съзнанието, че успешните партньори и доставчици ще създадат прецедент за други да последват техния пример, програмата се надява да постигне значително въздействие чрез въвеждането на устойчиви и ефективни практики. Номинациите вече са отворени, а крайният срок за изпращане на предложенията е 25 ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com