СДС: Нужно е евроатлантическо мнозинство, за да спазва решенията на Народното събрание

1430
СДС: Нужно е евроатлантическо мнозинство, за да спазва решенията на Народното събрание
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

"Отказът на президента Радев България да участва в инициативата за съвместна доставка на снаряди за Украйна, не е изненада за никого. Още от първия си мандат той върви по граничната бразда на евроатлантизма". Това заявяват от СДС в своя позиция, изпратена до медиите на 28 март.

"Тази колебливост не попречи на сегашните му яростни критици от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да го изберат за втори мандат, защото тогава играеха в един отбор. Гръмкият „политически плач“ в момента на тези две формации и техните лидери е повече от лицемерен. Те си избраха Радев, без да се интересуват от показателния му отговор на въпроса: „Чий е Крим?“, а сега се отричат от този си избор, дори без да се извинят", продължава позицията на коалиционния партньор на ГЕРБ.

Според тях служебното правителство на Радев ще изпълнява неговата воля, независимо от решенията, които взе 48-ото Народно събрание - за предоставяне на военна помощ за Украйна. "Това е очевидно за всеки гражданин на България. За да се спазват тези решения, е необходимо ясно евроатлантическо мнозинство в следващия парламент и редовен кабинет на най-подготвената политическа формация – ГЕРБ-СДС", пишат от формацията.

"Тези две условия са решаващи и за справяне с инфлацията, цените и другите належащи проблеми. Бъдещето на държавата зависи от нивото на политическа зрялост, която ще проявят всички отговорни парламентарни сили в 49 Народно събрание", завършват от СДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com