СДС отново поиска оставката на шефа на БАБХ

1330
СДС отново поиска оставката на шефа на БАБХ
Снимка: БГНЕС

Няма доверие в институциите, на първо място в институцията БАБХ и по тази причина ние искаме оставката на изпълнителния директор Дамян Илиев. Това каза председателят на СДС Румен Христов. 

Още в неделя СДС заявиха в позиция, че настояват за незабавната оставка на изпълнителния директор на БАБХ - д-р Дамян Илиев. Сред основните им мотиви е и този, че за пореден път ръководената от него служба върви след събитията.

Нинова: Управляващите да не ескалират напрежение, защото е на ръба

„Настояваме да се спре убийството на животни. Да не се влиза повече в домовете на хората. Да се поискат повторни проби и да се да...

„БАБХ се държи като наказателен отряд за бърза екзекуция на животни, а не като агенция, която трябва да се грижи за здравето и хуманното отношение към тях”, се казва още в нея.

Във вторник Румен Христов каза, че са видели липса на доверие и към други институции. „Това бяха представители на полицията, на гранична полиция, което не е добре. Това означава, че има една липса на доверие към държавните институции”, посочи той.

На 7 юли тази година Румен Христов бе избран за председател на Съюза на демократичните сили от 23-та Национална конференция на синята партия. Днес за това дали търсят коалиционни партньори, Христов каза, че на този етап не водят разговори. „Искаме да стегнем структурите. Първата ми задача е да постигна консолидация на партията, единение в партията, за да продължим заедно с всички колеги напред ”, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com