НА ЖИВОВойната в Украйна

Седем страни от НАТО искат Украйна в Алианса

2956

Румънският президент Клаус Йоханис, заедно със седем други президенти на страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, подписаха съвместно изявление, изразяващо подкрепа за присъединяването на Украйна към Северноатлантическия алианс. Това съобщи в неделя в Туитър румънският държавен глава, цитиран от БГНЕС.

Става въпрос и за президентите на Литва, Полша, Северна Македония, Словакия, Черна гора, Чехия и Естония. "Ние категорично подкрепяме решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г. за бъдещото присъединяване на Украйна", се казва в документа, който е публикуван на сайта на президентската администрация и цитиран от ТАСС.

Държавните глави, подписали съвместното изявление, изразиха подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, а също така заявиха, че не признават референдумите в Донецката и Луганската народни републики, както и в Запорожка и Херсонска области.

В САЩ не бързат да кажат категорично "да" на Украйна за НАТО

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса в САЩ и лидер на демократичното мнозинство там Нанси Пелоси се въздържа да обя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

Три украински посолства са получили...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 02.12....
Полският президент: Русия носи...
Макрон: Няма да принуждаваме...
Беър Грилс пристигна в Киев и пи...
ЕС е близо до споразумение за таван...
Politico: В Крим се формират партизански...
САЩ и Франция ще подкрепят Украйна...
Добри хора намериха и върнаха...
ВИДЕО: Украинският енот за малко...
Секретните бункери на Путин:...
ЕС одобри 10 млн. евро за Въоръжените...

Последни новини