НА ЖИВОВойната в Украйна

Седмична прогноза за времето за 5-10 декември 2022 г.

9984

В началото на новата седмица вятърът ще остане слаб от североизток, а облачността - значителна. В равнинната част от страната ще се запазят условията за мъгла или инверсионна облачност. През нощта срещу понеделник на места в Западна България ще превали слаб дъжд, а в понеделник слаби валежи ще има и на изток. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 5° и 10°. През следващите дни са възможни само изолирани слаби превалявания. В сряда и четвъртък вятърът ще се ориентира от юг. В Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините температурите ще се повишат и ще достигат 14°-16°, а в местата, защитени от вятър, ще има условия за по-трайни мъгли и температурни инверсии, температурите там ще остават значително по-ниски, към 6°-7°.

В петък вятърът от юг ще се усили и ще се затопли още, ще се повишат и сутрешните температури, а намалена видимост и слоеста облачност ще има на по-малко места.

В събота ще се задържи топло за първата половина от декември, със значителна облачност и вятър от юг-югозапад. Повишава се вероятността за валежи от дъжд на повече места в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Най-важното за деня, 30 януари...
Уведомяват ни до 3 дни, ако имаме...
Прогноза за времето - 31 януари...
Транспортираха спешно бебе на...
Прокуратурата: Разследването...
"За младите ли? Ако остане време":...
"Срамна пропаганда, позор":...
Омбудсманът иска транспортът...
Събраха над 1000 книги за българите...
Остават 10 дни за записване в „Пчеларски...
Доклад на Opensignal показа коя...
Какво време ни очаква през февруари?...

Последни новини