Шепа орехи на ден и ставате като нови

23473
Шепа орехи на ден и ставате като нови
Снимка: iStock

Обичате ли орехи? А, хапвате ли ги често? Всеизвестен факт е, че ореховите ядки са много полезни за мозъчната дейност и за здравето като цяло. Шепа орехи на ден е истинско чудодейно лекарство за организма. Орехите са пълните с ненаситени мазнини, протеини, витамини и минерали, както и растителна форма на омега-3 мастни киселини, които са полезните мазнини. Това ги прави толкова полезна и здравословна добавка към закуската или пък следобедния снак.

За ядките сме сигурни, но знаете ли колко полезни са черупките на орехите? След като разберете, със сигурност ще започнете да пазите ореховите черупки, след като ги отделите от ядките. Те могат да помогнат срещу редица опасни заболявания и проблеми със здравето.

Не изхвърляйте тази част от ореха - тя лекува всичко!

Малко хора знаят, че ореховите прегради е по-добре да бъдат запазвани, от колкото да се изхвърлят, тъй като са изключително полезни за ...

Когато настъпи сезонът на грипа, а и през цялата година, ако се разболеете и ви мъчи сериозна кашлица, може да я надвиете с черупки от орехи и по-точно с отвара от тях. За целта измийте добре три ореха и ги сварете в литър вода. След десет минути ги махнете от котлона, но оставете за още 15 минути във водата. След това прецедете течността. Когато изстине, подсладете с малко мед, добавете пресен лимонов сок или резени. Пийте преди да се нахраните 3 пъти на ден. Консумирайте отварата от орехови черупки до прогонване на кашлицата.

Такава отвара може да ви помогне и при язва на дванадесетопръстника и стомаха. За целта ще са ви необходими 6 орехови черупки. След като счупите ядките и ги отделите, сипете ги в тенджера с литър вода. Оставете да заври. Покрийте съда и оставете за час. Когато водата вече е изстината, прецедете и сипете 100 мл прясно мляко. Вечер преди лягане изпийте три глътки от приготвената напитка. Ако ставате през нощта, изпийте още три глътки. Това е количеството, което трябва да приемате ежедневно преди хранене, докато не свърши. Смята се, че са нужни две седмици, за да се излекуват стомашната язва.

Смята се, че ореховите черупки помага при кисти и тумори. Вземете 14 ореха, натрошете ги, отделете черупките и ги смелете в блендер до брашнена консистенция. Полученото орехово брашно смесете с 500 мл водка. Оставете в затворен съд от стъкло за седмица на тъмно място. След като времето отмине, пийте по 1 с.л. 10 минути преди да се нахраните. Това ще изчисти образуванията в тялото.

Убедихте ли се колко са полезни ореховите черупки? Ако имате орехи, хапнете си ги, но запазете черупки, защото не се знае в кой момент може да ви потрябват.

В сезона на орехите – коя полезна част от тях изхвърляте, без да знаете

Ползата от орехите е известна отдавна. Богати са на антиоксиданти, омега-3 мазнини, минерали и витамини, които заедно подпомагат благос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com